Önce savunacaksın sonra devireceksin!

Sürekli değişen zirve matematiğinde artık takımların savunmaya çok daha fazla önem verdiğini ve önce gol yememeye özen gösterdiğini görüyoruz.

Haberin Devamı

LİGİN zirvesindeki dörtlü yarış devam ediyor. Şubat ayında yerden yere vurulan Fenerbahçe’nin birden şampiyonluğun iddialı takımlarından biri haline gelmesi, en büyük avantaja sahip Galatasaray’ın bir ara dördüncülüğe kadar gerilemesi futbolun bilinmezliğine en güzel örneklerdi. UEFA’nın manşetinde kendine yer bulan lider Bursaspor ise kısıtlı kadrosuna karşın hala şampiyonluğun bir numaralı favorisi durumunda. Timsahlar kalan 5 haftada 4 maç yapacaklar, Ankaraspor’dan üç puan alarak son maçları olan Beşiktaş karşılaşmasına çıkacaklar. Kalan 5 hafta içinde şampiyonluk yarışını belirleyecek en önemli maçlar önümüzdeki pazar günü Kadıköy’de oynayanacak olan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi ile bir sonraki hafta Ali Sami Yen’deki Galatasaray-Bursaspor maçları olacak.
Dünyada da aynı durum söz konusu
Sürekli değişen zirve matematiğinde artık takımların savunmaya çok daha fazla önem verdiğini ve önce gol yememeye özen gösterdiğini görüyoruz. Beşiktaş-Trabzonspor ve Gençlerbirliği-Bursaspor maçlarının 0-0 bitmesi, Fenerbahçe’nin savunmasını sağlam tutarak Galatasaray’ı yenmesi bunun en açık göstergesi. Aynı zamanda sarı lacivertli ekibin Ankaraspor maçını da hesaba katarsak son 6 lig maçında gol yemiyor olması da savunmasının zirve yolunda ne kadar büyük etken olduğunu gösteriyor.
Dünya futbolunda da benzer durumlar söz konusu. Bernabeu’da oynanan maçta savunmasını iyi tutan Barça’nın Messi ve Pedro’yla dünyanın bir numaralı derbisinden galip çıkışı bütün teknik direktörler için ders gibiydi..

Haberin Devamı

Haftanın Kalecisi

Bu hafta kalecilerin haftasıydı. Özellikle Beşiktaş-Trabzonspor ve Gençlerbirliği-Bursaspor maçlarında kalecilerin kurtarışları ve savunmayı ayakta tutuşları maçlara damgasını vurdu.

Haftanın Hakemi

Fırat Aydınus

Fırat Aydınus, daha öncesi maçlarda maçın önüne çıktığı için çok eleştirdiğimiz bir isimdi. Gençlerbirliği-Bursaspor maçını oynatmaya çalıştı. İki takım adına da tarafsız yaklaşım gösterdi. Gerilimli anları FIFA kurallarının dışında uyarılarla geçirmek ve futbolculara taviz vermek yerine kartlarını kullandı. Sezon biterken forma girmesi sevindiriciydi.

Haberin Devamı

Haftanın Asisti

Cenk ve Keita

Yıllanmış şarap gibi Cenk. Kasımpaşa’nın usta forveti attığı golle kalmadı, rakibinden pres yapıp top kaptı, sonra gitti Şahin’e boş kaleye bir gol attırdı. Keita’nın Baros’a attırdığı iki kafa golü de haftanın en güzel gol pasları arasındaydı kuşkusuz.

Haftanın Takımı

Denizlispor

Ligden düştü denilen Denizlispor her maçta olağanüstü mücadele vermeye ve son dakikaya kadar gol aramaya devam ediyor. Eskişehirspor karşısında 89. dakikada attıkları golle aldıkları 3 puan aynı zamanda ligin temiz geçmesi açısından da son derece önemliydi..

Haftanın Kurtarışı

İlk sıra Serdar’ın

Serdar, Sercan’ın çok yakından vurduğu şutu refleksle çıkararak ilk sıraya yerleşti. Büyük tecrübe Rüştü’nün Umut’tan üç pozisyonda da feyk yememesi İnönü’yü ayağa kaldırdı. Ekrem’in yakın mesafeden vuruşunu kornere çelen ve iyi oynayan Onur da haftanın bir diğer /images/100/0x0/55ea14dff018fbb8f86a288cönemli kurtarışını yaptı.

Haberin Devamı

Haftanın fotoğrafı:

Denizli de penaltı için soyunma odasını değil, sahayı bastı...

Haftanın Güzelliği

Statlardaki saygı duruşu

Trabzonspor eski yöneticisi Hayri Gür’ün anısına yapılan saygı duruşlarında taraftarların davranışları haftanın güzellliğiydi..

Haftanın Teknik Direktörü

Yılmaz Vural ve Abdullah Avcı

Yılmaz Vural, “Biz bu ligin Barcelonasıyız” diyerek işi biraz abarttı ama sezon başında herkesin “Düşer” dediği bir takıma oynattığı futbolu alkışlamamak mümkün değil. İstanbul Belediye de aldığı galibiyetlerle gizli gizli Avrupa kupaları hesabı yapmaya başladı Abdullah Avcı sayesinde.

Haftanın Hatası

Serdar Diyadin

Kasımpaşa maçında topla ilgilisi olmayan Şahin’e ofsayt bayrağı kaldıran birinci yardımcı hakem Serdar Diyadin FIFA’nın, “Top oyuncuya gelene kadar bekleyin, bayrağı öyle kaldırın” kuralını hiçe sayarak önemli bir hata yaptı.

Haberin Devamı

Haftanın Futbolcusu

Serkan Balcı

Fenerbahçe’de bulamadığı şansı Trabzon’da, özellikle Şenol Güneş döneminde bulan Serkan, Beşiktaş maçının yıldızıydı. Hem savunmada hem hücumda hatasız oynadı. Çalım ustası Yusuf’a geçit vermedi. Atağa kalkışlarında İbrahim Üzülmez’i çok zorladı ve kuşkusuz Hiddink’in de not aldığı futbolcular arasına girdi. Baros, Keita, Gençlerbirliği kalecisi Serdar ve İstanbul Belediye’den Ali de haftanın diğer başarılı isimleri arasındaydı.

Haftanın Golü

Milan Baros

Aylar süren sakatlığının ardından golcülüğünden hiçbir şey kaybetmediğini gösteren Baros’un Diyarbakır filelerine gönderdiği ikinci gol hem zamanlama hem de vuruş tekniği açısından mükemmeldi. Baros’un kafasında kaleci yerinden kıpırdayamadı bile.

Yazarın Tüm Yazıları