Ona karşı konulmaz

Kürk bu yıl da kadınların lükslerinden biri olmaya devam ediyor. Gerçeğinden ayırt edilemeyecek kadar kaliteli taklitler, tarzınıza uygun seçildiği taktirde günün her saatinde giyilebiliyor.

Hollywood ihtişamı dedikleri şey, sadece geceleri mücevherlerle donanmak, kürklere sarınmak ve stiletto’ların üzerinde yükselmek anlamına gelmiyor. Günün her saatinde kendi lükslerinizle stil sahibi görünmek esas olan. Seçimlerinizin ayrıcalıklı ve kaliteli olmasına özen göstermek için kadınların kendilerini iyi hissettirecek anahtar parçalara ihtiyaçları olduğunu da inkar edemeyiz. Kürk de bunlardan biri, annelerin anneannelerin dönemlerinden kalma "kült" bir parça. Naftalin kokulu "vintage" modelleri bugün, eğer bulunursa, listelerde bir numara!

Günlük giyimde yerini aldı

Bu yıl, modada kürk, farklı yorumlarıyla koleksiyonlardaki yerini aldı. Bu da gösteriyor ki, gardırobunuza eklediğiniz bu parçayı daha uzun yıllar saklayacaksınız. Hem sadece gece de değil, renkleri, farkı boyları ve yelek seçenekleriyle gündüzleri de kullanmak üzere...

Kürkün bu kadar gündeme gelmesi, benim gibi bir çok hayvanseveri kızdırıyor. Eminim bu yazıyı yazdıktan sonra da sizden geçtiğimiz yıl olduğu gibi birçok mail alacağım. Bu nedenle altını özellikle çiziyorum; moda açısından kürk artık bir lüks objesi olmaktan çıkarıldı. Çünkü gerçeğiyle ayırt edilmeyecek kadar kaliteli taklitleri yapılıyor. Lüks markaların hemen hemen hepsinin yeni koleksiyonunda ihtişamlı ve kadınsı modelleri bulunuyor. Durum böyle olunca da gündüzleri, kürk yelekleriyle, geceleri ise, şık elbiselerinin üzerine giydikleri rengarenk kürk ceketleriyle dikkat çeken kadınların sayısı artıyor. Uzun tüylü ve vizon dokulu modellerde sarı, mor ve pembe gibi renkler öne çıkarken, Fendi siyah-beyaz kombinasyonlarıyla Kate Bosworth gibi Hollywood yıldızlarının gözdesi. Kürk bu yıl, sadece manto ve ceketlerde değil, havaların soğumasıyla birlikte aksesuarlarda da başrolde. Montlara apolet olarak ekleniyor, el çantalarında ve kol ağızlarında kullanıyor. Kolluk olarak trikoların duruşunu zenginleştiriyor.

Günlük giyimde, kürkü gardıroplarınıza eklemek için "kokoş" olmak gerekliliği de yok! Jean’lerin üzerine giyilen kürk yelekler son derece gösterişli, hatta güderiyle bir araya gelerek daha sportif tarzlara sesleniyor.

Kürk şeçerken

n Hacmine dikkat: Elbette, çok uzun, drapeli ve gösterişli bir model, ihtişamın altını çiziyor. Ancak kısa boylu ve minyon yapılı kadınlarda bu model, yürüyen manto görüntüsü verebilir. 11’in üzerine bir topuk boyunun şart koşulduğu uzun seçenekler, fiziğine güvenenler için...

n Renkli değişim: Kışın en moda parçalarından biri olan renkli kürkler, sezonluk gardırop hazırlayanlar için ideal. Eğer iç dünyasınızdaki renkliliği dışarı vurmak ve koyu renklerin hakimiyetindeki kıyafetlerinize biraz hareket katmak istiyorsanız ideal.

n Kısanın avantajı: Kürkü çok genç bir parça olarak görmeyenlere tasarımcıların bir sürprizi var. Seçenekleriniz arasında vizon görünümlü bir bolero, boyu ve kolları kısa bir kürk ceket var. Geceleri, uzun eldivenlerle kullanabileceğiniz türden...

n Hayal kırıklığı yarabilir: Kürkün sıcacık tutan bir giysi olması onun günün her saatinde, her yere giyilebileceği ihtimalini kimi zaman zorlaştırıyor. Starlar bu konuda daha şanslı, kırmızı halıda veya davetlerde beş dakika taşıyorlar. Bu nedenle en çok hangi ortamlarda giyecekseniz ona göre bir seçim yapın ve otomobillere her zaman yakın olun. Dediğimiz gibi gündüzleri yelekler ideal. Ya da kürkle detaylandırılan ceketler...

Geceye hazırlık

Modayı yakından takip edenlerin uygun fiyat etiketleriyle karşılaşacağı Peacock, yılbaşı gecesi hálá ne giyeceğine karar vermeyenler için "Limited Edition" adında bir koleksiyon hazırladı. Parlak materyallerin ağırlıkta olduğu tasarımlarda payer işlemeler dozunda ve trendlere uygun olarak kullanılmış. Metallica Glam, Metallic Rock, Folk, Deco ve Workwear temaları adlarından da anlaşılacağı gibi, biraz gösterişli, biraz da asi bir ruh taşıyor. Elbiseler, dar pantolonlar, kabanlar, ceketler ve sıradışı bluzlar, her ortama uyum sağlayacak kombinasyonlar yaratmanız için ideal. Aksesuar konusunda ise Peacocks dışında CHO yeni seçeneklerinizden biri. Kendini dünyaca ünlü markaların satış noktası olarak tanıtıyor. Burada özellikle gece için BCBG Max Azria, BCBGirls, Jessica Simpson gündüz-gece giyebileceğiniz çanta ve ayakkabı tasarımlarını bulabilirsiniz. Hollywood yıldızlarının şıklığını ayağınıza getiren CHO, Ankara CEPA, Mersin Forum, İstanbul İstinyePark ve Capacity AVM’de hizmete girdi.

MODA HABER

Renk katın

Adil Işık, yeni yılı renklerle karşılıyor. Elbise ağırlıklı modellerde hafif kumaşları ve canlı tonları karşılayan marka, aksesuarlarıyla gece şıklığını tamamlıyor. Siyah tutkunları için de öneriler getiren koleksiyonda, ağırlıklı olarak tercih edilen renkler ise sarı, mor ve yeşil.

Beklenen indirim başladı

Stefanel, bu yıl gece koleksiyonuyla da dikkat çekiyor. Yeni yıl alışverişlerini tamamlamayanlar, tafta ve jarse kumaşların ön plana çıktığı, siyah ağırlıklı kombinasyonlarına bir göz atabilir. Markanın beklenen, tüm ürünlerde geçerli yüzde 30 indirimi de başladı.

Avantajlı alışveriş

Demsa Group’tan dünya markalarında yüzde 50’ye varan indirim fırsatı... Grup, D&G, Gianfranco Ferré, Ferré, GF Ferré, Just Cavalli, Ice Iceberg, Gerard Darel, Guess, Fornarina, Etam, Mothercare ve Laura Ashley ile alışverişi zevke dönüştürüyor.

MODA HABER

Çerçevesiz şıklık

Fred, 2008 gözlük koleksiyonu zarif detaylarla tasarımlarına ışıltı katıyor. Koleksiyonda kullanılan ağırlıklı renkler, parlak sarı ve beyaz. Çerçevesiz modellerin özellikle saplarına yerleştirilen metaller oldukça ilgi çekiyor.
Yazarın Tüm Yazıları