MÜŞFİK BİR HAMLET!

Erdemli insanın yalnızlığını işlerken, çağımızın sorunlarına ışık tutan ve Müşfik Kenter’e ithafen sahnelenecek olan Hamlet’in prömiyeri 29 Kasım Perşembe 2012 (bu akşam) Kozzy AVM Gazanfer Özcan Sahnesi’nde…

Haberin Devamı

Shakespeare klasiklerinden olan, çevirisini Sabahattin Eyüboğlu’nun, yönetmenliğini Kemal Başar’ın yaptığı Hamlet, 29 Kasım Perşembe 2012 (bu akşam) Kozzy AVM Gazanfer Özcan Sahnesi’nde ‘Perde’ açacak.

 

Kemal Başar yönetmenliğindeki Hamlet oyununda; Arda Aydın, Hakkı Ergök, Lale Başar, Beste Bereket, İsmail İncekara, Sertan Müsellim, Mesut Yılmaz, Cemal Gönen, Hakan Eke, Kosta Kortidis, Alkış Peker, Asena Ongan, Mehmet Emci rol alıyor.

 

HAYALET’E OKAN BAYÜLGEN SES VERİYOR!  

Oyunun sürprizlerinden biri de Hayalet’i Okan Bayülgen’in seslendirmesi!

MÜŞFİK BİR HAMLET 

 

Haberin Devamı

YAŞASAYDI HAYALETİ MÜŞFİK KENTER SESLENDİRECEKTİ!

 

3 sezondur sahnelenen Romeo – Juliet, Çığ, Külhanbeyi oyunlarındaki yönetmenliğiyle adından başarıyla söz ettiren, oyunlarında farklı bakış açısıyla kendine has üslubunu seyirciye hissettiren Kemal Başar’la Hamlet’i konuşuyoruz.

 

‘Yönetmeyi en çok istediğim oyunların başında geliyordu Hamlet. VE en büyük düşlerimden biriydi. Hayatımda kendimi borçlu hissettiğim 3 kişiden biridir Müşfik Hoca’m. Müşfik Kenter için yapacaktım bu oyunu. Yaşasaydı Hayaleti Müşfik Kenter seslendirecekti.’ diyor.

 

‘ÖNCE İNSAN OLUN, BİRBİRİNİZİ SEVİN!’/images/100/0x0/55eaf157f018fbb8f8a0ab47

 

Oyunun yönetmeni Kemal Başar “‘Önce insan olun, birbirinizi sevin’ diyen Müşfik hocamın kaybından sonra, Kenter’lerin ilk oyunlarından biri olarak Hamlet'i yapan ve Hamlet'i en iyi oynayan aktörlerden biri olan tiyatro adamıına, Müşfik Kenter’e adıyoruz bu çalışmayı.” diyerek bu oyunu yönetmenin onun için ne kadar önemli olduğunu belirtiyor.

 

Haberin Devamı

Mesut Yılmaz, Cemal Gönen, Hakan Eke, Emre Özcan, Güray Kip, Alkış Peker ve Asena Ongan.

 

Bir de oyuncunun Hamlet çıkarırkenki güçlüğünü anlatacağımız kısa film çekeceğiz. Senaryosu bana ait, yönetmeni Tayfun Dinçer.


Oyun benim 2 seneye yakın çalışmamdan sonra provaya giriyor. Müşfik Kenter için yapacaktım, hocamın kaybından sonra, Kenterlerin ilk oyunlarından biri olarak Hamlet'i yapan ve Hamlet'i en iyi oynayan aktörlerden biri olan hocama adıyoruz çalışmayı. Bir buçuk saat kadar sürecek eser, tek perde olacak.Lale Başar, Arda Aydın, Beste Bereket, Özer Tunca,
Mesut Yılmaz, Cemal Gönen, Hakan Eke, Emre Özcan, Güray Kip, Alkış Peker ve Asena Ongan.

Haberin Devamı

 

Bir de oyuncunun Hamlet çıkarırkenki güçlüğünü anlatacağımız kısa film çekeceğiz. Senaryosu bana ait, yönetmeni Tayfun Dinçer.

Oyunun yanı sıra oyuncuların Hamlet’e hazırlanırken yaşadığı güçlüğünü ve yaşadıklarını anlatan, yönetmenliğini Tayfun Dinçer’in yaptığı, senaryosunu Kemal Başar’ın yazdığı bir kısa film de izleyiciyi bekleyen sürprizlerden…

 

MÜZİKLER CAN ATİLLA'DAN, KOREOGRAF ALMANYA’DAN!

 

Tiyatro CEF yaptığı Hamlet’in; dekor tasarımında Murat Gülmez, kostüm tasarımında Canan Göknil, ışık tasarımında Yüksel Aymaz, müziklerinde Can Atilla ve koreografisinde de Alman/Romen sanatçı, Sibiu Dans Tiyatrosunun sanat yönetmeni Hugo Wolff’ın imzasını taşıyor.

 

Haberin Devamı

Tek perde olarak bir buçuk saat kadar sürecek oyunda; erdemli insanın yalnızlığı işlenirken, çağımızın sorunlarına ışık tutan ve Müşfik Kenter’e ithafen sahnelenecek olan Hamlet’in prömiyeri 29 Kasım Perşembe 2012 (bu akşam) 20:30’da, Kozzy AVM Gazanfer Özcan Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşmayı bekliyor.

MÜŞFİK BİR HAMLET

Yazarın Tüm Yazıları