Muğla’da bir şeyler oluyor

Muğla’da bir şeyler oluyor

Haberin Devamı

YARIMADA maceralarının da sonuna doğru ilerliyoruz, Kuzey Ege ve Yarımada günlüklerini beyaz dizi gibi okuyan canım okur. Ama sanma ki, macera burada bitiyor. (Bayramda evimde olacağım evet, çok mutluyum, ayaklarımı uzatıp saatlerce aynı tavanın, aynı çatlağına bakmayı planlıyorum).
Sırada 12 Ağustos’ta başlayacak Güney Ege etabı var.
Güllük’ten başlayacak, sırasıyla Bodrum, Akyaka, Hisarönü, Bozburun, Söğüt, Ekincik, Köyceğiz, Göcek, Kayaköy, Fethiye ile sürecek, Faralya ve Kabak köyleri ile son bulacak. Önerim; tatile giderken Güney Ege günlüklerine muhakkak bir göz atmanız. Nasıl gidilir, nerede kalınır, keşfedilmemiş koylar, köy kahveleri, salaş balıkçılar, iyi mezeciler, kendi halinde Ege insanı, kapı önü oturmaları...
Yani canına yandığımın dünyalar güzeli Güney Ege’si.
Güney Ege demek aslında Muğla demek çok ilginç. Güney Ege diye bildiğimiz bütün o güzelim ilçeler, koylar, köyler tek bir şehre bağlı: Muğla.
Muğla Valiliği ve Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü; bu bahar yeni bir oluşum başlatarak, bölgeyi dünyanın sayılı tematik destinasyonları liginde üst sıralara taşıma kararı aldı.

Haberin Devamı

Muğla’da bir şeyler oluyor


Yeni kimlik, yeni logo, yeni bir Muğla
Önce; dünyada kentsel markalaşma yoluna giren kentlerin yaptığı gibi bir kimlik oluşturuldu Muğla için. Ve bir motto. Yani evvel ezel bir slogan:


MUĞLA / Zamanın Durduğu Yer / Time Stops Here

Muğla’da bir şeyler oluyor


timestopsmugla.com tam bir dijital rehber niteliğinde

Ardından tüm bölgeyi ilçe ilçe, belde belde, köy köy inceleyen; extreme sporlardan gastronomiye, “nasıl gidilir”den, “nereleri gezmeliyim”e bir dijital portal hazırlandı:
www.timestopsmugla.com
Yurt dışındaki örnekleri gibi sıkı bir dijital rehber niteliğinde olan bu web sitesi için bin küsur sayfa yazıldı. Çok yakında platformun Iphone ve Android APP’leri çıkacak, ama site şu andaki hali ve sahip olduğu teknoloji ile tüm akıllı telefonlardan ve tabletlerden de açılabiliyor. Yani Güney Ege’ye girerken, telefonunun sık bakılanlarına kaydetmen de fayda var.

Muğla’da bir şeyler oluyor


Proje bu kadarla sınırlı değil
“Time Stops Muğla” projesi sadece logo ve internet uygulaması ile sınırlı değil. Bölge için 25 kişilik bir cast ve çekim ekibinden oluşan birbirinden heyecan verici filmler çekildi. Timestopsmugla; sosyal medya hesapları üzerinden tüm dünya ile 3 farklı dilden paylaşılan gönderiler ve kısa filmlerin takipçisi her geçen gün büyüyor.
Facebook hesabı için; Facebook.com/timestopsmugla adresini; tematik reklam filmlerini izlemek için http://vimeo.com/timestopsmugla
Çalışmaların gerekli kaynak bulunabilirse; yurt dışı fuarları, bölgeye davet edilecek dünyaca ünlü seyahat yazarları, büyük çaplı tur operatörü anlaşmaları ve yurt dışı reklamları ile devam etmesi planlanıyor.
Bu kadar detayı nereden mi biliyorum? Çünkü, timestopsmugla.com’un içerik ve metinlerini ben yazdım. İki yıldır karış karış bölgeyi gezmiş bir reklam ve seyahat yazarına ulaşarak ondan bu görevi talep etmeleri ayrıca şaşırttı beni.
Şehir markalaşmasının önemini kavrayacağımız ve her bir Ege ilinin dünyada ayrı ayrı bir cazibe merkezi haline geleceği; korunan, koruyan bir şehircilik anlayışı ve bol güneşli günler diliyorum. Çok mu zor?

Yazarın Tüm Yazıları