Lige renk geldi

İLK 45 dakika bitiyor, şöyle bir düşünüyorsun, “Seyrettiğim maçtan ne zevk aldım” diye. Hikaye. Beşiktaş muntazam top oynuyor, Diyarbakırspor’un gücü zaten belli.

Haberin Devamı

Siyah beyazlılar hücum ediyorlar, yeşil kırmızılılar savunuyorlar. Hücum eden takımın hücum zenginliği var mı? Yok. Klasik ayağa toplar, en ufak bir yaratıcı pas yok. Verkaç yok - pardon bir tane var-  Onda da Ernst pozisyona giriyor şansına kaleciden çıkıyor. Çizgiye gidip orta yok. Çalım atarak ceza alanına girmek yok. Ve bu Beşiktaş böyle oynaya oynaya liderliğe gidiyor. Sonunda belki şampiyon da olur. Ama işte bizde oynanan futbolun kalitesi bu.
6 santrforla oynasan hikaye
Mustafa Denizli baktı ki pabuç pahalı, Bobo ile Ekrem’i oyuna aldı. Dün gece oynanan maça bir bakın. Beşiktaş 90 dakika boyunca Diyarbakır defansına karşı karşıdan kaç defa doldur boşalt yaptı, kenardan aut çizgisine inip kaç tane orta yaptı. O zaman değil çift santrfor 6 tane santrforla da oynasan hikaye.
Beşiktaş takımının çok yönlülüğü yok. Standart bir takım. Öyle sürpriz işler yapacak, tempoyu yükseltip alçaltacak oyunculara sahip değiller. Çok kötü oynadıkları maçları kazanmışlardı. Bu maçta o kadar kötü oynamamalarına rağmen berabere kaldılar. Bu iş böyledir.
8’de 8 yaramıyor
Diyarbakırspor biraz daha golü düşünseydi 3 puanla da ayrılabilirdi. 8’de 8 yapmak hiçbir takıma yaramıyor. Fener 8’de 8 yaptı, takıldı. Beşiktaş yaptı takıldı. 8’de 8 yapan, 9’uncu maçta dokuz doğuruyor. Haftalardır çok iyi oynayan Ferrari ilk yarı bir laubalilik yaptı az daha gol yediriyordu. Kızılcahamam pirinci su kaldırır ama futbol ukalalığını ve laubaliliği kaldırmıyor.
Maçta uzatmanın 4 dakikadan fazla olması gerekirdi. Uzatmalarda da uzatma oldu. Hakem Bülent Yıldırım onu doğru oynattı. Dün gece futbol iyi olmasa da iki taraf da iyi mücadele ettiler. Böyle kazanılan ve kaybedilen puanlar bence lige renk getiriyor.

Haberin Devamı

Asker çok general yok

“F.Bahçe’de generel çok, asker az” diyoruz. Beşiktaş’ta da asker çok, general yok. Allah bazı yerlere çok veriyor, bazı yerlerde de bitirmiyor. Yusuf bir şeyler yapabilir. Onun da gücü yok. Tello ilk 45 dakika yok. Peki bütün bunların yanında Diyarbakır’ın gol pozisyonu var mı? O da yok.

Haberin Devamı

Diyarbakırspor özveriyle oynadı

ÖYLE veya böyle Diyarbakırspor bir haftada kurduğu takımla böyle futbol oynayabiliyor. Hatta “ligden çekileceğiz” diyen yöneticilerine rağmen. Aferin onlara ve teknik direktörleri Ziya Hoca’ya. Hakikaten özveriyle mücadele ediyorlar. Çünkü karşılarındaki Beşiktaş’tan maddi olarak karşılaştırdığınızda mukayese bile edemezsiniz.
Sahanın en iyilerinden biri Erdinç’ti ama şanssız bir pozisyonda sakatlanınca son 10 dakikada defanstaki hava hakimiyetini kaybettiler. Kaleci Gökhan’a fazla iş düşmedi. Çok önemli iki pozisyonda top üzerine geldi.

İstanbul polisi devreye girince

İNÖNÜ Stadı’nda İstanbul polisi olaya girdikten sonra tribünlerdeki pankartlar yok oldu. Karşı taraftaki Çarşı tribününün ortası da fakurdayan kazan gibiydi. Herkes ayakta orası bir tuhaf gözüküyordu.
Bu maçta o tribün çok muntazam gözüktü.

Yazarın Tüm Yazıları