GeriTatli Her Yaşın Tatlısı: Supangle Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Her Yaşın Tatlısı: Supangle Tarifi

Her Yaşın Tatlısı: Supangle Tarifi

Çikolataseverlerin gözdesi, her yaştan insanın tatlı krizlerinin kurtarıcısı supangle! Üstelik yapımının da kolay olması onu daha da çekici kılıyor. İşte nefis çikolatalı supangle tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 45 g un
  • 75 g toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 110 g sütlü çikolata
  • 1 su bardağı soğuk su

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi tozu
  • Damla çikolata

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Ankastre Ocak
  • Arçelik No Frost Buzdolabı

Her Yaşın Tatlısı: Supangle Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Arçelik Ankastre Ocak’a orta boy bir tencere alın içerisine bir litre sütü boşaltın.
  2. Üzerine un, kakao ve toz şekeri ekleyin.
  3. Yumurta sarısını da ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırarak homojen bir hale getirin.
  4. Ardından Arçelik Ankastre Ocak’ın altını açıp koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  5. Kıvam aldıktan sonra ocağı kapatıp tereyağını ve çikolatayı ekleyip iyice karıştırın.
  6. Ilıması için ayrı bir kabın içerisine boşaltın ve ara ara karıştırarak soğutun.
  7. Soğuyan supanglenin üzerine yavaş yavaş 1 su bardağı suyu ekleyin, bir yandan da tel çırpıcıyla devamlı karıştırın.
  8. Hazırladığınız supangleyi servis kaselerinize paylaştırın.
  9. Kaselerinizi Arçelik No Frost Buzdolabı’nda en az 3-4 saat bekletin.
  10. Soğuyan ve dinlenen supanglelerin üzerini Hindistan cevizi tozuyla ve damla çikolatayla süsleyip servis edebilirsiniz.
  11. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik