Son Güncelleme:
Her Yaşın Tatlısı: Supangle Tarifi
Çikolataseverlerin gözdesi, her yaştan insanın tatlı krizlerinin kurtarıcısı supangle! Üstelik yapımının da kolay olması onu daha da çekici kılıyor. İşte nefis çikolatalı supangle tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 1 litre süt
- 45 g un
- 75 g toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurta sarısı
- 110 g sütlü çikolata
- 1 su bardağı soğuk su
Üzeri için;
- Hindistan cevizi tozu
- Damla çikolata
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Ankastre Ocak
- Arçelik No Frost Buzdolabı
Her Yaşın Tatlısı: Supangle Tarifi Nasıl yapılır?
- Arçelik Ankastre Ocak’a orta boy bir tencere alın içerisine bir litre sütü boşaltın.
- Üzerine un, kakao ve toz şekeri ekleyin.
- Yumurta sarısını da ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırarak homojen bir hale getirin.
- Ardından Arçelik Ankastre Ocak’ın altını açıp koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Kıvam aldıktan sonra ocağı kapatıp tereyağını ve çikolatayı ekleyip iyice karıştırın.
- Ilıması için ayrı bir kabın içerisine boşaltın ve ara ara karıştırarak soğutun.
- Soğuyan supanglenin üzerine yavaş yavaş 1 su bardağı suyu ekleyin, bir yandan da tel çırpıcıyla devamlı karıştırın.
- Hazırladığınız supangleyi servis kaselerinize paylaştırın.
- Kaselerinizi Arçelik No Frost Buzdolabı’nda en az 3-4 saat bekletin.
- Soğuyan ve dinlenen supanglelerin üzerini Hindistan cevizi tozuyla ve damla çikolatayla süsleyip servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik