GeriTatli Formda Kalmak İsteyenlere: Şekersiz Portakallı Kek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Formda Kalmak İsteyenlere: Şekersiz Portakallı Kek

Formda Kalmak İsteyenlere: Şekersiz Portakallı Kek
Abone Olgoogle-news

Tam kış aylarına özel, hem portakal hem de greyfurt ile yapılan bu kek; formda kalmak isteyenler için geliyor! Şekersiz hazırladığımız bu kekin kokusu tüm evinizi saracak.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • Yarım çay bardağı greyfurt suyu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 10 adet hurma
  • 1,5 su bardağı tam buğday unu
  • Yarım çay bardağı toz Hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü

Üzeri için;

  • 5-6 dilim greyfurt

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Resital El Blender
  • Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi
  • Arçelik Ankastre Ocak
  • Arçelik Tam Otomatik Espresso Makinesi

Formda Kalmak İsteyenlere: Şekersiz Portakallı Kek Nasıl yapılır?

  1. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve derin bir kaseye alıp üzerine sıcak su döküp 10 dakika bekletin.
  2. Sıcak suda beklettiğiniz yumuşayan hurmaları Arçelik Resital El Blender’ı ile püre haline getirin.
  3. Hazırladığınız hurma püresini Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesinde yumurta ile çırpın.
  4. Üzerine vanilya özütü, portakal kabuğu rendesi, portakal ve greyfurt suyunu da ilave edin.
  5. İyice çırptıktan sonra unu ve Hindistan cevizi tozunu ekleyin ve karıştırın.
  6. Yağı kağıt serdiğiniz baton kek kalıbına karışımı dökün.
  7. Üzerine ince ince dilimlediğiniz greyfurt dilimlerini dizin.
  8. Önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Ocak’ta 30-35 dakika kadar pişirin.
  9. Kekiniz piştikten sonra oda sıcaklığında beklettikten sonra dilimleyin.
  10. Arçelik Tam Otomatik Espresso Makinesi’nde hazırladığınız kahve eşliğinde kekinizi servis edin.
  11. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik