Son Güncelleme:
Formda Kalmak İsteyenlere: Şekersiz Portakallı Kek
Tam kış aylarına özel, hem portakal hem de greyfurt ile yapılan bu kek; formda kalmak isteyenler için geliyor! Şekersiz hazırladığımız bu kekin kokusu tüm evinizi saracak.
Yapımı için malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- Yarım çay bardağı greyfurt suyu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 10 adet hurma
- 1,5 su bardağı tam buğday unu
- Yarım çay bardağı toz Hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
Üzeri için;
- 5-6 dilim greyfurt
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Resital El Blender
- Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi
- Arçelik Ankastre Ocak
- Arçelik Tam Otomatik Espresso Makinesi
Formda Kalmak İsteyenlere: Şekersiz Portakallı Kek Nasıl yapılır?
- Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve derin bir kaseye alıp üzerine sıcak su döküp 10 dakika bekletin.
- Sıcak suda beklettiğiniz yumuşayan hurmaları Arçelik Resital El Blender’ı ile püre haline getirin.
- Hazırladığınız hurma püresini Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesinde yumurta ile çırpın.
- Üzerine vanilya özütü, portakal kabuğu rendesi, portakal ve greyfurt suyunu da ilave edin.
- İyice çırptıktan sonra unu ve Hindistan cevizi tozunu ekleyin ve karıştırın.
- Yağı kağıt serdiğiniz baton kek kalıbına karışımı dökün.
- Üzerine ince ince dilimlediğiniz greyfurt dilimlerini dizin.
- Önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Ocak’ta 30-35 dakika kadar pişirin.
- Kekiniz piştikten sonra oda sıcaklığında beklettikten sonra dilimleyin.
- Arçelik Tam Otomatik Espresso Makinesi’nde hazırladığınız kahve eşliğinde kekinizi servis edin.
- Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik