GeriTatli Çilekli Panna Cotta Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çilekli Panna Cotta Tarifi

Çilekli Panna Cotta Tarifi

İtalyanların dünyaya kazandırdığı nefis panna cotta tarifini mevsim çilekleriyle hazırladık!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

• 2 su bardağı süt

• 2 paket krema

• 3 yemek kaşığı toz şeker

• 2 yemek kaşığı toz jelatin

• 1/4 su bardağı soğuk su

• 1 adet vanilya çubuğu

Üzeri için;

• 500 g çilek

• 1 yemek kaşığı nişasta

• 2 yemek kaşığı toz şeker

• Taze nane

Kullanılan ürünler;

• Arçelik Ankastre Ocak

• Arçelik Resital Doğrayıcı

• Arçelik No Frost Buzdolabı

Çilekli Panna Cotta Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Toz jelatini küçük bir kasede soğuk suyla bir araya getirin ve karıştırarak eritin.
  2. Arçelik Ankastre Ocak'ta bir tencereye süt, krema ve toz şekeri alıp karıştırın.
  3. Vanilya çubuğunu bir bıçak yardımıyla dikkatlice uzunlamasına ikiye kesin.
  4. Bıçağın ucuyla bir yarısının içini tenceredeki karışımın üzerine kazıyın.
  5. Ardından Arçelik Ankastre Ocak'ı kısık ateşte açarak karıştırarak pişirmeye başlayın.
  6. Hazırladığınız karışım kaynama noktasına gelince tencereye toz jelatin karışımını ekleyin.
  7. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra Arçelik Ankastre Ocak'ın altını kapatın.
  8. Hazırladığınız karışımı soğumadan servis bardaklarınızın yarısını dolduracak şekilde paylaştırın.
  9. İyice yıkadığınız çilekleri Arçelik Resital Doğrayıcı'da püre haline getirin.
  10. Arçelik Ankastre Ocak'ta bir sos tenceresine alıp üzerine şekeri ekleyip ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.
  11. Kaynama noktasına gelince nişastayı ilave edip iyice karıştırın.
  12. Servis bardaklarınızın kalan yarılarını çilek sosuyla doldurun.
  13. İlk sıcaklığı gittikten sonra tatlılarınızı Arçelik No Frost Buzdolabı'na kaldırın.
  14. 3-4 saat dinlenen panna cottalarınızı taze nane yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis edin.

Afiyet olsun!

 

Sponsorlu İçerik