Son Güncelleme:
Çilekli Panna Cotta Tarifi
İtalyanların dünyaya kazandırdığı nefis panna cotta tarifini mevsim çilekleriyle hazırladık!
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
• 2 su bardağı süt
• 2 paket krema
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 2 yemek kaşığı toz jelatin
• 1/4 su bardağı soğuk su
• 1 adet vanilya çubuğu
Üzeri için;
• 500 g çilek
• 1 yemek kaşığı nişasta
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• Taze nane
Kullanılan ürünler;
• Arçelik Ankastre Ocak
• Arçelik Resital Doğrayıcı
• Arçelik No Frost Buzdolabı
Çilekli Panna Cotta Tarifi Nasıl yapılır?
- Toz jelatini küçük bir kasede soğuk suyla bir araya getirin ve karıştırarak eritin.
- Arçelik Ankastre Ocak'ta bir tencereye süt, krema ve toz şekeri alıp karıştırın.
- Vanilya çubuğunu bir bıçak yardımıyla dikkatlice uzunlamasına ikiye kesin.
- Bıçağın ucuyla bir yarısının içini tenceredeki karışımın üzerine kazıyın.
- Ardından Arçelik Ankastre Ocak'ı kısık ateşte açarak karıştırarak pişirmeye başlayın.
- Hazırladığınız karışım kaynama noktasına gelince tencereye toz jelatin karışımını ekleyin.
- Birkaç dakika daha pişirdikten sonra Arçelik Ankastre Ocak'ın altını kapatın.
- Hazırladığınız karışımı soğumadan servis bardaklarınızın yarısını dolduracak şekilde paylaştırın.
- İyice yıkadığınız çilekleri Arçelik Resital Doğrayıcı'da püre haline getirin.
- Arçelik Ankastre Ocak'ta bir sos tenceresine alıp üzerine şekeri ekleyip ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- Kaynama noktasına gelince nişastayı ilave edip iyice karıştırın.
- Servis bardaklarınızın kalan yarılarını çilek sosuyla doldurun.
- İlk sıcaklığı gittikten sonra tatlılarınızı Arçelik No Frost Buzdolabı'na kaldırın.
- 3-4 saat dinlenen panna cottalarınızı taze nane yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik