Son Güncelleme:
Fırında Domates Soslu Patlıcan
Kızartmaya göre daha sağlıklı bir pişirme yöntemi olan fırın ile hafif bir yaz lezzeti yapmaya ne dersiniz? Nefis sarımsaklı domates sosu ve pratikliğiyle bu tarif yaz akşamlarının vazgeçilmezi olacak!
Yapımı için malzemeler
- 4 adet kemer patlıcan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet domates
- 3-4 dal taze soğan
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Ankastre Fırın
- Arçelik Resital Doğrayıcı
Fırında Domates Soslu Patlıcan Nasıl yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp ince halkalar şeklinde doğrayın.
- Arçelik Ankastre Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve doğradığınız patlıcanları dizin.
- Bir kasede zeytinyağı tuz ve karabiberi karıştırın.
- Patlıcanların üzerine zeytinyağını gezdirin. Dilerseniz eşit olması için fırça yardımıyla da üzerlerine sürebilirsiniz.
- Önceden ısıttığınız 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da iyice kızarana kadar pişirin.
- Patlıcanlar pişerken domates sos için Arçelik Resital Doğrayıcı içerisine domatesleri, sarımsak ve limon suyunu alıp iyice çekin.
- Pişen patlıcanları servis tabağına çıkartın, üzerine domates sosu gezdirin.
- Son olarak ince ince doğradığınız taze soğanları serpip servis edin.
- Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik