Son Güncelleme:
Nohutlu Vegan Burger Tarifi
Vegan ya da vejetaryensiniz ve etsiz ama lezzetli bir hamburger yemek istiyorsanız aradığınız o lezzeti size hazırladık!
Yapımı için malzemeler
- 1 adet avokado
- 1 adet kabak
- 1 adet domates
- 1 adet sarı kapya biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Maydanoz
- Roka
- 2 adet hamburger ekmeği
Tahin sos için;
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- Yarım su bardağı tahin
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı toz kimyon
- 2 yemek kaşığı buz gibi soğuk su
Köftesi için;
- 2 su bardağı nohut
- 1 adet ota boy kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım demet maydanoz
- Yarım su bardağı galeta unu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Ankastre Ocak
- Arçelik Resital Doğrayıcı
- Arçelik No Frost Buzdolabı
Nohutlu Vegan Burger Tarifi Nasıl yapılır?
- Nohutları derin bir tencereye alıp Arçelik Ankastre Ocak’ta iyice haşlayın.
- Arçelik Resital Doğrayıcı’ya irice doğradığınız soğan ve sarımsakları alıp iyice çekin.
- Üzerine haşlayıp soğuttuğunuz nohutları, kabartma tozu, kimyon ve karabiberi de ilave edip homojen bir hale gelene kadar çekin.
- Son olarak saplarını ayırdığınız maydanoz ve tuzu da ekleyip çekin.
- Ardından köfte harcına şekil vermek için bir kaseye alın.
- Burger köftesinin kıvamını ayarlamak için galeta ununu ekleyin ve elinizle karıştırın ve köftelere şekil verin.
- Hazırladığınız köfteleri bir tabağa alıp yarım saat Arçelik No Frost Buzdolabı’nda dinlendirin.
- Bu sırada içi için avokado, tahin sos ve kabakları hazırlamaya başlayın.
- Kabağı ince dilimleyici yardımıyla incecik doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak’a bir tava alıp zeytinyağını ısıtın.
- İncecik doğradığınız kabakları ısıttığınız tavada 3-4 dakika pişirip kenara alın.
- Avokadoyu soyup Arçelik Resital Doğrayıcı içerisine alın.
- Üzerine tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip çekip kenara alın.
- Aynı şekilde tahin sos için Arçelik Resital Doğrayıcı içerisine sarımsak, limon suyu, tahin, tuz ve kimyonu alıp homojen olana kadar çekin.
- Kıvamı koyu olursa 2 yemek kaşığı soğuk suyu ekleyip yeniden karıştırın ve sosunuzu kenara alın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta tavaya zeytinyağını alıp ısıtın.
- Dinlenen köfteleri arkalı önlü pişirin.
- Hamburger ekmeklerinin tabanını servis tabağına alın.
- Hazırladığınız tahin sostan hamburger ekmeklerine sürün.
- Üzerine roka yapraklarını yerleştirin.
- Ardından sırayla pişirdiğiniz kabak, avokado sos ve domates dilimini koyun.
- Nohut burgeri de koyup yeniden tahin sos sürün.
- Dilimlediğiniz sarı kapya biberi ekleyin.
- Domates, kabak ve maydanozu yerleştirip hamburger ekmeğini kapatın.
- Hamburgerlerinizi bekletmeden servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik