Tavuklu ve Körili pilav
Köri baharatı ile harmanlanan sebzeli ve tavuklu pilavı mutlaka denemelisiniz.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
Köri soslu tavuk için;
· 500 gr tavuk but sote
· 1 çay kaşığı köri
· 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
· 1 çay kaşığı kimyon
· 1 tutam tuz
· 2 yemek kaşığı tereyağı
· 1 su bardağı haşlanmış bezelye
· 1 su bardağı haşlanmış mısır
· 2 adet domates
Pilav için;
· 1,5 su bardağı pirinç
· 3 su bardağı sıcak su
· 2 yemek kaşığı tereyağı
· 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
· Maydanoz
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Ankastre Ocak
Tavuklu ve Körili pilav Nasıl yapılır?
Tarif:
- İlk olarak domatesleri küp küp doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak ‘ta bulunan derin bir tavada tereyağını eritin.
- Ardından tavukları, domatesi ve baharatları ekleyip soteleyin.
- Pirinci ılık suda 10 dakika kadar bekletin ve iyice süzün.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan pilav tenceresinde tereyağını eritip, pirinci ekleyin.
- Üzerine sıcak su ve tuzu da koyduktan sonra, pirinçler suyunu çekene dek pişirmeye devam edin.
- Pişen pilavı dinlendirirken içine mısır ve bezelyeleri ekleyip bir tur karıştırın.
- En son sotelediğiniz körili tavuk parçalarını pilavla iyice harmanlayın.
- Köri soslu tavuklu pilavınız hazır.
- Pilavınızı servis ederken üzerine bir tutam maydanoz koyabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik.