GeriPilav ve Makarna Tavuklu ve Körili pilav
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuklu ve Körili pilav

Tavuklu ve Körili pilav

Köri baharatı ile harmanlanan sebzeli ve tavuklu pilavı mutlaka denemelisiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

Köri soslu tavuk için;
·         500 gr tavuk but sote

·         1 çay kaşığı köri

·         1 çay kaşığı toz kırmızı biber

·         1 çay kaşığı kimyon

·         1 tutam tuz

·         2 yemek kaşığı tereyağı

·         1 su bardağı haşlanmış bezelye

·         1 su bardağı haşlanmış mısır

·         2 adet domates

Pilav için;
·         1,5 su bardağı pirinç

·         3 su bardağı sıcak su

·         2 yemek kaşığı tereyağı

·         1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

·         Maydanoz

Kullanılan ürünler;

·         Arçelik Ankastre Ocak

 

Tavuklu ve Körili pilav Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. İlk olarak domatesleri küp küp doğrayın.
  2. Arçelik Ankastre Ocak ‘ta bulunan derin bir tavada tereyağını eritin.
  3. Ardından tavukları, domatesi ve baharatları ekleyip soteleyin.
  4. Pirinci ılık suda 10 dakika kadar bekletin ve iyice süzün.
  5. Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan pilav tenceresinde tereyağını eritip, pirinci ekleyin.
  6. Üzerine sıcak su ve tuzu da koyduktan sonra, pirinçler suyunu çekene dek pişirmeye devam edin.
  7. Pişen pilavı dinlendirirken içine mısır ve bezelyeleri ekleyip bir tur karıştırın.
  8. En son sotelediğiniz körili tavuk parçalarını pilavla iyice harmanlayın.
  9. Köri soslu tavuklu pilavınız hazır.
  10. Pilavınızı servis ederken üzerine bir tutam maydanoz koyabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik.