Son Güncelleme:
Yeşil Zeytinli Biberiyeli Foccacia Tarifi
İster sabah kahvaltısına ister çayın yanına eşlik edecek nefis yeşil zeytinli ve biberiyeli foccacia tarifimizi mutlaka denemelisiniz!
Yapımı için malzemeler
- 4 su bardağı tam buğday unu
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı biberiye
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi
- Arçelik Ankastre Fırın
Yeşil Zeytinli Biberiyeli Foccacia Tarifi Nasıl yapılır?
- Unu Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi kasesi içine eleyin.
- Üzerine kuru mayayı, suyu, şekeri ve tuzu ekleyip Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi’nde yoğurmaya başlayın.
- Biberiye ve kekiği de ilave edip yoğurmaya devam edin.
- Yaklaşık 10 dakika yoğurduğunuz hamurun üzerini streç filmle kapatıp oda sıcaklığında 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Elinizi yağlayın ve hamuru birkaç dakika yoğurup hamuru elinizle yuvarlak açın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz Arçelik Ankastre Fırın tepsisine açtığınız hamuru alın.
- Hamurun üzerini kapatıp tekrar mayalanması için yarım saat daha oda sıcaklığında bekletin.
- Mayalanan hamurun üzerine parmaklarınızla düğme şeklinde bastırarak çukurlar oluşturun.
- Fırça yardımıyla hamurun üzerine zeytinyağı sürün.
- Hamurun üzerine çekirdeğini çıkardığınız yeşil zeytinleri hafifçe bastırarak yerleştirin.
- Son olarak üzerine biberiye ve tuz serpin.
- Önceden ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın’da 180 derecede 20-25 dakika kontrollü olarak pişirin.
- Pişen foccacia ekmeğinizi dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik