GeriEt Yemekleri Beyran Çorbası Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beyran Çorbası Tarifi

Beyran Çorbası Tarifi

Gaziantep mutfağına ait Beyran çorbası, kış aylarında hastalıklara şifa olan yöresel bir çorbadır. Bu lezzetli çorbayı kendi mutfağınızda da deneyebilirsiniz!

  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

  • 1 kg kemikli kuzu gerdan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 7-8 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 7-8 su bardağı haşlanan etin suyu

Kullanılan ürünler: 

  • Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici

Beyran Çorbası Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Kemikli kuzu gerdan etini Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici içerisine alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  2. Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’yi yahni moduna getirip et haşlanıncaya kadar pişirin.
  3. Piştikten sonra et suyunu kenara alın.
  4. Eti de kemiklerinden ayırıp ufak ufak parçalayın.
  5. Arçelik Ankastre Ocak’ta geniş bir tencereye ayırdığınız et suyunu alın.
  6. Etin suyunun üzerine pirinçleri ekleyip 5-10 dakika pirinçler yumuşayana kadar kaynatın.
  7. Üzerine biber salçası, sarımsak, tuz ve baharatları ilave edin.
  8. Son olarak haşlayıp parçaladığınız etleri de koyun ve Arçelik Ankastre Ocak’ta kısık ateşte çorbayı kaynamaya bırakın.
  9. Yavaş yavaş kaynayıp piştikten sonra çorbayı kaselere koyun ve üzerine tereyağını gezdirip servis edin.

Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik