Son Güncelleme:
Beyran Çorbası Tarifi
Gaziantep mutfağına ait Beyran çorbası, kış aylarında hastalıklara şifa olan yöresel bir çorbadır. Bu lezzetli çorbayı kendi mutfağınızda da deneyebilirsiniz!
Yapımı için malzemeler
- 1 kg kemikli kuzu gerdan
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 7-8 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 7-8 su bardağı haşlanan etin suyu
Kullanılan ürünler:
- Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici
Beyran Çorbası Tarifi Nasıl yapılır?
- Kemikli kuzu gerdan etini Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici içerisine alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.
- Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’yi yahni moduna getirip et haşlanıncaya kadar pişirin.
- Piştikten sonra et suyunu kenara alın.
- Eti de kemiklerinden ayırıp ufak ufak parçalayın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta geniş bir tencereye ayırdığınız et suyunu alın.
- Etin suyunun üzerine pirinçleri ekleyip 5-10 dakika pirinçler yumuşayana kadar kaynatın.
- Üzerine biber salçası, sarımsak, tuz ve baharatları ilave edin.
- Son olarak haşlayıp parçaladığınız etleri de koyun ve Arçelik Ankastre Ocak’ta kısık ateşte çorbayı kaynamaya bırakın.
- Yavaş yavaş kaynayıp piştikten sonra çorbayı kaselere koyun ve üzerine tereyağını gezdirip servis edin.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik