Son Güncelleme:
Kuşkonmaz Çorbası Tarifi
Klasik çorbalardan sıkıldıysanız yeşilin bu tonu sofranıza renk katacak! İşte nefis kuşkonmaz çorbası tarifi...
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
- 2 demet kuşkonmaz
- 4-5 dal brokoli
- Yarım demet ıspanak
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı sebze suyu
- 3 yemek kaşığı krema
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı muskat rendesi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Kullanılan ürünler:
- Arçelik Ankastre Ocak
- Arçelik Resital El Blender
Kuşkonmaz Çorbası Tarifi Nasıl yapılır?
- Kuşkonmaz, brokoli ve ıspanakları yıkayın.
- Kuşkonmazları ve ıspanakları iri iri doğrayın, brokolileri küçük parçalara ayırın.
- Tereyağını Arçelik Ankastre Ocak’ta derin bir tencerede eritin.
- Unu kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun.
- Üzerine kuşkonmaz ve brokolileri de ekleyip 3-4 dakika kadar kavurun.
- Ardından ıspanağı ekleyin.
- Üzerine sebze suyunu azar azar ekleyip kısaca karıştırıp kapağını kapatın.
- Sebzeler pişene kadar 15-20 dakika Arçelik Ankastre Ocak’ta pişirin.
- Piştikten sonra Arçelik Resital El Blender’ı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.
- Üzerine karabiber, tuz, muskat rendesi, kırmızı toz biber ve kremayı ekleyin.
- Kısık ateşte kıvam alana kadar yaklaşık 5-6 dakika daha pişirin.
- Servis kaselerine aldığınız çorbayı, kuşkonmaz ve kızarmış ekmekle sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik