GeriBalık ve Deniz Ürünleri Hardallı Somon Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hardallı Somon Tarifi

Hardallı Somon Tarifi

En yüksek besin değerine sahip balıklardan biri olan somonu vereceğimiz hardal sosuyla denemenizi ısrarla tavsiye ediyoruz!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 2 parça Norveç somon fileto
  • 3 yemek kaşığı dijon hardalı

Sos için;

  • 3 yemek kaşığı Dijon hardalı
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 4-5 dal roka
  • 2 dilim kurutulmuş portakal

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Resital Doğrayıcı
  • Arçelik Ankastre Fırın

Hardallı Somon Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Sosu için tüm malzemeleri Arçelik Resital Doğrayıcı içerisine alın.
  2. Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice çekin.
  3. Sosunuzu kenara alın.
  4. Arçelik Ankastre Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  5. Somonları koyun ve üzerine de yağlı kağıt serin.
  6. 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın'da yaklaşık 30 dakika pişirin.
  7. Pişen somonu servis tabağınıza alın, üzerine hazırladığınız sostan dökün.
  8. Tabağın kenarlarına küçük kaşık yardımıyla dijon hardalları koyun.
  9. Somonunuzu roka yaprakları ve kurutulmuş portakal dilimleriyle süsleyip servis edin.

Afiyet olsun!

*Arçelik Küçük Ev Aletleri ürünlerini 1-31 Mart arası MLKEA15 kupon kodu ile Arçelik.com.tr’ den veya Arçelik mağazalarından %15 indirimle satın alabilirsiniz. Kampanyayla ilgili detaylara ulaşmak için Buraya Tıklayın.