Son Güncelleme:
Hardallı Somon Tarifi
En yüksek besin değerine sahip balıklardan biri olan somonu vereceğimiz hardal sosuyla denemenizi ısrarla tavsiye ediyoruz!
Yapımı için malzemeler
- 2 parça Norveç somon fileto
- 3 yemek kaşığı dijon hardalı
Sos için;
- 3 yemek kaşığı Dijon hardalı
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 4-5 dal roka
- 2 dilim kurutulmuş portakal
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Resital Doğrayıcı
- Arçelik Ankastre Fırın
Hardallı Somon Tarifi Nasıl yapılır?
- Sosu için tüm malzemeleri Arçelik Resital Doğrayıcı içerisine alın.
- Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice çekin.
- Sosunuzu kenara alın.
- Arçelik Ankastre Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Somonları koyun ve üzerine de yağlı kağıt serin.
- 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın'da yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Pişen somonu servis tabağınıza alın, üzerine hazırladığınız sostan dökün.
- Tabağın kenarlarına küçük kaşık yardımıyla dijon hardalları koyun.
- Somonunuzu roka yaprakları ve kurutulmuş portakal dilimleriyle süsleyip servis edin.
Afiyet olsun!
*Arçelik Küçük Ev Aletleri ürünlerini 1-31 Mart arası MLKEA15 kupon kodu ile Arçelik.com.tr’ den veya Arçelik mağazalarından %15 indirimle satın alabilirsiniz. Kampanyayla ilgili detaylara ulaşmak için Buraya Tıklayın.