Ünlü olmak daha doÄŸmadan önce alnına yazılmıştı: Hayatında yeni bir sayfa açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Ünlü olmak daha doğmadan önce alnına yazılmıştı: Hayatında yeni bir sayfa açılıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 28, 2023 12:26

Aslında daha doğuştan ünlüydü.. Göz önünde bir ailenin içinde dünyaya gelmişti. Yani bugün gördüğü ilgi onun alnında yazılıydı. Ama ailesinin gözetiminde bir bebek olduğu dönemi geride bırakıp büyüyüp serpildikçe artık kendi başına ilgi çekmeye başladı.

Haberin Devamı

HAYATINDA YENİ BİR DÖNEM AÇILIYOR
Bu da son derece normal. Çünkü ailesinin geleceğini omuzlarında taşıyor kelimenin tam anlamıyla. Gelecekte bu sorumluluk biraz daha artacak.

Hatta günün birinde babası, kendi babasından devraldığı ve şu anda oturduğu tahtı ona teslim edecek. Yani o geleceğin kraliçesi.

Durum böyle... Ama babasından aldığı uzun boyu, karakteristik yüz hatları, mavi gözleri ve artık kendinden daha emin olduğunu gözler önüne serdiği duruşuyla bu genç kız için 31 Ekim'in ayrı bir önemi var.

Çünkü o gün hayatında yeni bir dönem açılacak. O artık bir yetişkin olacak... Gelin bir bakalım kimmiş bu dünyanın meraklı gözlerini dikip izlediği genç kız.

Ünlü olmak daha doğmadan önce alnına yazılmıştı: Hayatında yeni bir sayfa açılıyor

Haberin Devamı

31 EKÄ°M'DE 18 YAÅžINA GÄ°RÄ°YOR
Bu anlattığımız genç kız İspanya Kralı Felipe ile Kraliçe Letizia'nın büyük kızı Asturias Prensesi Leonor. Ya da tam adıyla Leonor de Todos los Santos de Borbón y Ortiz... İspanya'da adet olduğu üzere hem babasına hem de annesine ait soyadını taşıyan genç kız, son dönemde askeri akademide gördüğü eğitimle gündeme gelmişti. Bu sayede popülerliğini artırdığını söylemek bile mümkün.

Fakat Leonor için önümüzdeki 31 Ekim günü yeni bir dönem başlıyor. Ülkesinin gelecekteki kraliçesi Leonor, o gün 18 yaşına girecek. Yani artık bir yetişkin olacak.

Büyük olasılıkla da hayatının bu önemli dönüm noktasını eskisinden daha gösterişli bir şekilde kutlayacak.

İspanya kraliyet ailesi de büyük kızları Veliaht Prenses Leonor'un doğum günü öncesinde onun çocukluğundan başlayarak bu yaşa kadar nasıl gelişip serpildiğini gözler önüne seren bir dizi fotoğraf yayınladı. Bu şekilde de Leonor için bir erken doğum günü kutlaması yapılmış oldu. 

Ünlü olmak daha doğmadan önce alnına yazılmıştı: Hayatında yeni bir sayfa açılıyor

KÜÇÜKLÜĞÜNDEN BU YANA GELECEKTEKİ GÖREVİNE HAZIRLANIYOR
2005 yılında dünyaya gözlerini açan Prenses Leonor aslında küçük yaşından itibaren gelecekteki görevine hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Genellikle ailesiyle birlikte resmi görevlere katılıyor. Ama bazen de tek başına da iki yaş küçük kardeşi Prenses Sofia ile birlikte bazı görevlerini yerine getiriyor.

Leonor, geçtiğimiz hafta da ülkesinin en önemli ödüllerinden biri olan ve bir anlamda ev sahibi de olduğu Asturias Prensesi Ödülleri'nde bir konuşma yaptı.

Kalabalık ve ünlülerden oluşan bir topluluk karşısında yaptığı bu konuşma sırasında zaman zaman heyecandan sesi titrese de yine de başarılı bulundu.

Bu arada hemen hatırlatalım Leonor, daha küçük yaşlarında da birkaç kez bu tür konuşmalar yapmıştı.

Ünlü olmak daha doğmadan önce alnına yazılmıştı: Hayatında yeni bir sayfa açılıyor

BİR DÖNEM SKANDALLARA BOĞULAN AİLESİNİN AYDINLIK YÜZÜ
Prenses Leonor, son dönemde Zaragoza Askeri Akademisi'nde gördüğü askeri eğitim nedeniyle gündemdeydi. Sık sık üniformasıyla görüntülenen hatta o şekilde bir resmi törene de katılan Leonor, daha şimdiden gelecekteki görevine hazır.

Haberin Devamı

Genç kız, askerlik görevine başlamadan hemen önce kardeşi Sofia ile birlikte yanlarında anne ve babaları olmadan bir resmi görev üstlenmişti.

Aslına bakılırsa Leonor, bir dönem skandallarla gündeme gelen İspanyol kraliyet ailesinin "parlayan yüzü" olarak da nitelendiriliyor kardeşi Sofia ile birlikte.

Kral Felipe'nin babası, yani Leonor'un dedesi eski Kral Juan Carlos sık sık yolsuzluk ve evlilik dışı ilişkileriyle gündeme geliyordu. Ayrıca Leonor'un halalarının adı da yine bazı yolsuzluk skandallarına karıştı.

Kral Juan Carlos, biraz yaşının ama en çok da bu skandalların etkisiyle tahtını oğlu Felipe'ye bırakınca ailenin imajı da değişmiş oldu. İşte bu yüzden önce veliaht Leonor hemen ardından da kardeşi Sofia ailenin "vitrin yüzü" oldu.

Haberin Devamı

Ünlü olmak daha doğmadan önce alnına yazılmıştı: Hayatında yeni bir sayfa açılıyor

ÖN PLANA ÇIKARILIYOR
Zaten genç yaşta kraliçe olan anneleri Letizia'nın etkisiyle düzelen aile imajı iki genç kız sayesinde daha da toparlandı. Biraz da bu yüzden son dönemde Prenses Leonor daha fazla ön plana çıkarılıyor.

Hatta dünyanın en iyi ve en iddialı giyinen kadınlarından biri olan Kraliçe Letizia bile kızıyla katıldığı etkinliklerde biraz da bilerek kendisi sönük kalma pahasına özellikle de Leonor'u parlatmaya çalışıyor. 

Ünlü olmak daha doğmadan önce alnına yazılmıştı: Hayatında yeni bir sayfa açılıyor

PRENSES ÇAKI GİBİ ASKER OLDU
Prenses Leonor yaz mevsiminin son döneminde ailesi tarafından Zaragoa Askeri Akademisi'ne bırakıldığında bütün dünyanın meraklı bakışlarını üzerinde toplamıştı.

Haberin Devamı

Geçen ay da okul tarafından yapılan açıklamada genç kızın acemilik eğitimini tamamladığı duyuruldu.

Kral Felipe'nin de eğitim gördüğü Zaragoza'daki Casa de S.M. el Rey Askeri Akademisi'nden yapılan açıklamaya göre Leonor, temel acemi eğitimini tamamladı.

Bu eğitim kapsamında silahlı talim, topografik turlar ve bir askeri eğitimin parçası olan her ayrıntı bulunuyordu.

Kraliyet'ten yapılan açıklamaya göre Leonor, gördüğü bu temel eğitim sırasında bir savaşçı olarak nasıl olması gerekiyorsa o şekilde yetiştirildi. Silah ve teçhizat hakkında bilgiler aldı. Ayrıca askeri konularda akademik eğitim de gördü.

Tabii ki Leonor'un askeri eğitimi bununla bitmeyecek. Genç kız, buradan sonra denizcilik okuluna gidecek. Onun ardından da havacılık konusunda askeri eğitimini tamamlayacak.

Ünlü olmak daha doğmadan önce alnına yazılmıştı: Hayatında yeni bir sayfa açılıyor

VELÄ°AHT PRENSESLER KUÅžAÄžINDAN
Prenses Leonor, bugün dünyanın en çok ilgi çeken veliahtlar kuşağından. Bu cümleyi "en çok dikkat çeken veliaht prensesler kuşağı" diye düzeltelim.

Çünkü Leonor; Avrupa'nın farklı ülkelerindeki çoğu kuşaktaşı olan genç prenseslerle birlikte zamanı geldiğinde ülkesinin tahtına oturacak.

Asturias Prensesi unvanını taşıyan Leonor, babası Kral Felipe'nin yerine geçeceği için de o gençliğinde ne tür eğitimler aldıysa kendisi de aynı yollardan geçiyor.

Ünlü olmak daha doğmadan önce alnına yazılmıştı: Hayatında yeni bir sayfa açılıyor

PRENSESLERİN OKULUNDA EĞİTİM GÖRDÜ
Leonor, 17 yaşında olmasına rağmen daha küçücük yaşından itibaren resmi görevler üstleniyor. Genellikle anne ve babasıyla birlikte resmi ziyaretlere giden Leonor, son iki yıldır artık kendi başına da bu tür etkinliklere katılıyor.

Bu arada Leonor, askeri eğitim almadan önce Avrupa'daki diğer veliaht prenseslerin de tercih ettiği Galler'deki UWC Atlantik Koleji'nde eğitim gördü. Hollanda Prensesi Alexia, Belçika'nın gelecekteki kraliçesi Prenses Elisabeth de bu okulda eğitim gören kraliyet ailesi üyelerinden. Hollanda Kralı Willem Alexander da bu okulun mezunlarından.

İspanya Veliaht Prensesi Leonor da UWC Atlantik Koleji'ni bitirdikten sonra askeri eğitimini aldı. Ama onun için eğitim süreci henüz bitmedi. Bundan sonra gelecekteki görevine hazırlanmak için farklı okullarda eğitim görecek.

Zamanı geldiğinde tahtı babasından devralacak olan 17 yaşındaki Leonor, ile 15 yaşındaki kardeşi Sofia, epeydir anne ve babalarıyla birlikte çeşitli ziyaretlere giderek dünya sahnesinde ön planda çıkmış durumda. Kimi zaman, iddialı anneleri Letizia'yı bile gölgede bırakıyorlar üstelik.

Ünlü olmak daha doğmadan önce alnına yazılmıştı: Hayatında yeni bir sayfa açılıyor

BU KADAR GÖZ ÖNÜNDE OLMANIN BEDELİNİ ÖDEDİ
Prenses Leonor doğduğu günden bu yana ilgi odağında demiştik. Kimi zaman bunun bedelini de ödedi genç kız. Belki kendisi hiç umursamadı ama bir dönem dişlerindeki sorun nedeniyle sık sık gündemin ilk sıralarına yerleşiyordu Leonor. Sonunda ailesi buna da bir çözüm buldu elbette. Ama bu kez de yine manşetlere çıktı.

Bu sorunun çözüldüğü de bu yılın nisan ayında ailece gittikleri bir etkinlikte gözler önüne serildi. Prenses Leonor bir güldü, onu daha bebekliğinden beri takip eden hayranları derin bir nefes aldı. Hemen o geceden başlayarak hem magazin basınında hem de sosyal medyada en çok konuşulan kişiler arasına girdi.

Ünlü olmak daha doğmadan önce alnına yazılmıştı: Hayatında yeni bir sayfa açılıyor

GENÇ KIZ BİR GÜLDÜ, HAYRANLARI DERİN BİR NEFES ALDI
Leonor'un gülmesinin neden bu kadar olay olduğuna gelirsek... Herkesin bildiği gibi gösteri dünyasının ünlüleri gibi kraliyet ailelerinin mensupları da konumları gereği sık sık kameralar karşısına geçiyorlar. Durum böyle olunca da tepeden tırnağa mercek altına alınıyorlar. Kıyafetleri, ayakkabıları, aksesuarları, saç modelleri, makyajları... Ve elbette gülüşleri ve dişleri. Evet dişleri!

Hatırlayın lütfen, geçen eylül ayında hayata veda eden Kralice 2. Elizabeth'in 90'lı yaşlarında olmasına rağmen hala bakımlı ve çoğunlukla doğal dişlere sahip olması zaman zaman konuşuluyordu.

Ailenin gelini Kate Middleton'ın en önemli özelliklerinden biri gülümsemesi hatta bazen abartılı şekilde gülmesi ve o sırada ön plana çıkan dişleri. Aslında zaten düzgün dişlere sahip olan Kate'in, aileye gelin gitmeden önce ufak tefek kusurlarını düzelttirmek ve daha parlak dişlere sahip olmak için tedavi gördüğü yıllardır biliniyor.

Ünlü olmak daha doğmadan önce alnına yazılmıştı: Hayatında yeni bir sayfa açılıyor

ÇOK AĞIR ELEŞTİRİLER ALIYORDU
Sözü uzatmayalım... Kraliyet ailesi üyeleri de göz önünde oldukları için kendilerine her anlamda dikkat etmek zorundalar. Çünkü günün sonunda en ufak bir kusur bile ağır eleştirilere neden oluyor.

İspanya sarayının genç prensesi Leonor da işte bu eleştirilerden nasibini alıyordu bir süredir. Üstelik de bu eleştirileri sıralayanlar onun henüz ilk gençlik yıllarını yaşadığını, tam olarak gelişimini tamamlamadığını göz ardı ediyordu.

Ünlü olmak daha doğmadan önce alnına yazılmıştı: Hayatında yeni bir sayfa açılıyor

KAMUOYUNA DERT OLMUÅžTU
Mavi gözleri, ışıltılı cildi ve en önemlisi gençliğiyle aslında güzel bir kız olan Leonor'un en çok eleştiri alan yanı ise dişleriydi. Üst çenesinin iki yanındaki bazı dişlerinin yeterince gelişmemiş olması belki de kendisini ve ailesini meşgul etmediği kadar kamuoyuna dert olmuştu. Durum bir ara öyle bir hale geldi ki "Kral'ın kızının dişlerine bakım yaptıracak parası yok mu?" gibi tuhaf sorular bile sorulur oldu sosyal medyada.

Hatta bir ara, yıllara meydan okumak ve kusursuz görünmek için elinden geleni yapan annesi Letizia'nın neden veliaht kızıyla ilgilenmediği bile konuşulur oldu.

Ünlü olmak daha doğmadan önce alnına yazılmıştı: Hayatında yeni bir sayfa açılıyor

O TUHAF SORUNUN YANITI ORTAYA ÇIKTI
İşte ailenin Madrid yakınlarındaki Chinchon'a yaptığı o ziyaret sırasında bu tuhaf soru da yanıtını buldu. Tabii ki Felipe ve Letizia kızlarının dişlerini ihmal etmemişti!

Görünüşe göre zamanı gelmiş ve Leonor'un dişlerine tel takılmıştı. Hayranları onu böyle görünce "Sonunda güzelliğine dair bir kusur kalmayacak" diyerek rahat bir nefes aldı.

Şimdi neden Leonor gibi gencecik bir kızın dişlerindeki kusurun bu kadar sorun olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Ama biraz önce de söyledik ya.. Kraliyet ailesi üyeleri de tıpkı gösteri dünyasının ünlüleri gibi kendilerine dikkat etmek zorunda. Aksi halde bu tür ayrıntılarla gündem oluyorlar.

Â

Ünlü olmak daha doğmadan önce alnına yazılmıştı: Hayatında yeni bir sayfa açılıyor

MASKELER ATILINCA GÜLÜŞÜNÜ HERKES GÖRDÜ
Prenses Leonor bu nedenle, Covid 19 pandemisi nedeniyle takılan maskelerin artık kullanılmadığı ilk dönemde de bu nedenle gündem olmuştu. Hatta magazin basınında ortodonti uzmanlarından bu konuyla ilgili görüş bile alınmıştı.

İspanyol Semana dergisinin görüşünü aldığı ortodonti uzmanı, Leonor'un kalıtsal agenezi adı verilen bir durumdan musdarip olduğunu söylemişti. Yani doku eksikliğinden dolayı üst çenesinin iki yanındaki iki dişin gelişmediğini. Hatta genç kızın görüntülerine bakarak tedavi uygulandığını ve bunun sonucunun alınmaya başladığını da anlatmıştı.

Ünlü olmak daha doğmadan önce alnına yazılmıştı: Hayatında yeni bir sayfa açılıyor

DAHA ÇOK GÜNDEMDE KALACAK: Elbette biraz daha büyüyünce bu kez de kiminle flört ettiği ve kiminle evleneceği konuşulacak. Kısacası güzel prenses, kendisi gibi ayrıcalıklı bir konumda doğanların kaderini de paylaşacak.

Ünlü olmak daha doğmadan önce alnına yazılmıştı: Hayatında yeni bir sayfa açılıyor

Leonor, 2005 yılında dünyaya gözlerini açtı. Ailesinin ilk çocuğu olarak da daha doğar doğmaz veliahtların taşıdığı Asturias Prenses unvanını aldı. Bu arada babası Felipe de tahta çıkmadan önce Asturias Prensi olarak biliniyordu.

Ünlü olmak daha doğmadan önce alnına yazılmıştı: Hayatında yeni bir sayfa açılıyor

Leonor'un kendisinden iki yaş küçük Sofia adında bir kız kardeşi var.

Ünlü olmak daha doğmadan önce alnına yazılmıştı: Hayatında yeni bir sayfa açılıyor


Leonor'un kardeşi Sofia, monarşi takipçileri tarafından "yedek prenses" olarak anılıyor.

Ünlü olmak daha doğmadan önce alnına yazılmıştı: Hayatında yeni bir sayfa açılıyor

İspanya kraliyet ailesi bazı ziyaretlere hep birlikte gidiyor. 

Ünlü olmak daha doğmadan önce alnına yazılmıştı: Hayatında yeni bir sayfa açılıyor

Eski bir TV muhabiri ve spiker olan Letizia Ortiz ile Felipe, 2004 yılında evlendi. Bu arada Letizia'nın daha önce başka bir evlilik yapıp boşandığını da hatırlatalım.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!