İzmirli’liğimden vurdu

Haberin Devamı

BENİ tam kalbimden vurdu...
İzmirli’liğimden!
Evet... Her İzmirlinin bir İzmir’i vardır.
Bu yüzyıllardır böyledir.
Aziz Kocaoğlu, dün projelerini anlattığı sunumda, o İzmir’e çokça vurgu yaptı.
Projenin ana fikri de “İzmirlinin İzmir’i”ydi zaten.
Tiyatral bir sunumla başladı.

Sevgilimiz Atatürk
Sunumda, İzmir’in sevgilisi olarak vurgulanan Mustafa Kemal Atatürk’ün,
“Ben, bütün İzmir’i ve bütün İzmirlileri severim. Güzel İzmir’in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim” sözleri alkışlarla öne çıkarken, bugüne kadar İzmir’e yapılan çirkin yakıştırmalara da gönderme yapıldı.
Sonra da Aziz Kocaoğlu çıktı kürsüye...
Projelerini “Yaşam Biçimini Koruyarak Yaşam Kalitesini Geliştiren Bir Kent, Dünya Ekonomisindeki Yerini Geliştiren Bir Kent, Birlikte Yaşam Kültürünü Geliştiren Dayanışmacı Bir Kent, Sürdürülebilir Bir Kentsel Gelişme, Katılımcı, Demokratik Bir Yerel Yönetim” ana başlıklarıyla sınıflandırdı.

Haberin Devamı

Akdeniz başkenti
Bu beş başlığın ilkinin “Yaşam Biçimini Koruyarak Yaşam Kalitesini Geliştiren Bir Kent” olması dikkatimi çekti. Sunumun başında vurgulanan İzmir’in yüzyıllardır süre gelen alışkanlıkları, özgürlüğüne düşkünlüğü, yaşam biçimi, hedeflerin en başına konmuştu.
Elbette projeler arasındaki Alsancak tüneli, adaptif trafik yönetim sistemi, şehir tiyatrosu, filarmoni orkestrası, fuardan Kadifekale’ye teleferik, nostaljik tramvay gibi başlıklar da ilgimi çekti.
Ama... Benim İzmir’imde en çok istediğim; Körfez’de yüzme hayalimin bir gün gerçek olması.
Aziz Kocaoğlu daha önce de gündeme getirdiği, yüzülebilir körfez projesini bu dönem gerçekleştireceğini söyledi.
Kocaoğlu seçilirse en çok; içinde yüzülen, plajları, tiyatroları, operaları, sahil yolunda yaşam alanları - bisiklete binen insanları, parlatılmış tarihi alanları, teleferikleri, fuarları, müzeleri, olimpik havuzları, spor salonları, ruhuna uygun kentsel dönüşümüyle yıllardır konuşulan, o Akdeniz’in başkenti İzmir’i vaat etti.
Ben gözlerimi kapamış o hayal ettiğim İzmir’imi düşlerken, Kocaoğlu da “Projeler İzmirlilerin projesidir. Türkiye’nin aydınlık geleceğine bir kez daha yürüyebilmek hayatım boyunca yaşayacağım onur olacaktır” sözleriyle sunumunu bitiriyordu...

Yazarın Tüm Yazıları