İnternet’te bunlar da satılık

LEBRİZ.com'un her hafta yeni bir sanat eserini müzayedeye koyduğu dönemle başlayan açık artırma sitelerine olan zaafım, "tam azaldı" derken, bir anda yeniden alevleniverdi.

Buna da, HemAlHemSat.com adlı açık artırma sitesinin düzenlediği "ilginç ürünü sat, hediyeyi kap" yarışması yol açtı.

İnternet kullanıcılarının her türlü ürünü alıp, satabildiği bir ortam oluşturan HemAlHemSat.com'un düzenlediği bu yarışma, sitede satışa çıkarılan ilginç ürünleri kapsıyor.

Yarışmaya, "ilginç özelliklere sahip, kimsede olmayan bir ürünüm var" diyen tüm İnternet kullanıcıları katılabiliyor. Sadece, ürünün satış ilanını vermek, katılım için yeterli oluyor. Böylece, ödül olarak konulan 6.3 megapikellik Canon EOS dijital fotoğraf makinesini kazanma şansı elde edilebiliyor.

YARIŞMA KRİTERLERİ

Gerçi, "ilginç"in tanımı, kişiden kişiye değişse de, yarışmaya katılmanın da bazı kriterleri yok değil. Bunlar arasında, satıcı ya da alıcı için manevi bir değer taşıması, başka hiç kimsede bulunmaması, bugüne kadar satışı düşünülmemiş olması gibi kriterler yer alıyor.

21 Mart tarihinde başlayan ve 15 Mayıs'a kadar devam edecek olan bu yarışmaya ilgi de oldukça yoğun. Kimi, "20 yaş dişi"ni kimi de "kankası"nı satışa çıkarmış. Kimileri de ninesinin "takma dişleri"yle yarışıyor.

Madem böyle bir yarışma düzenlendi, benim de kusur kalmamam gerekiyor. Her ne kadar jüri üyeleri arasında yer almasam da benim de favori adaylarımı belirleme özgürlüğüm var. Ancak, bu adaylarla yarışma jürisini de etkilemek istemiyorum.

Bu yüzden ben de kendi jürimi oluşturarak, adaylarımı sitede yarışma dışı satışa sunulan ürünlerden seçme yoluna gittim. İşte, Erkan Abi'nin eşi ve oğlundan oluşan jürisinin belirlediği favori adaylar:

EN KOLAY NUMARA

Sitenin telefon kategorisinde "Turkcell'in ilk numarası" başlığıyla satışa çıkarılan 0532 200 00 00 numaralı hat, "telefon numarası hatırlama özürlüler" için bulunmaz bir fırsat. Ancak, 59 bin 999 YTL'lik "tuzlu" fiyatı, bu hattı her "baba yiğit"in harcı olmaktan çıkarıyor. Gerçi, hattın Denizlili sahibi, taliplilere ödeme kolaylığı da sağlamıyor değil. Yine de, 3 bin 864 YTL'lik "şaka gibi" taksitleri göze almak gerekiyor.

BİSİKLETTE PATLAK LASTİK

Bu ürün, benim gibi büyüme çağında çocuğu olanlar için tam bir fırsat. Bu yaz da, "Baba bisikletimin lastiği yine patladı" sözünü işitmek istemiyorsanız, 18 YTL karşılığında satışa sunulan ABD'den ithal Slime adlı ürünü kaçırmamanızı öneririm. Slime, lastik patladığında, patlağı tıkayan özel bir sıvı. Bilinen lastik tamir spreylerinden farklı olduğu savunulan, itici gaz içermeyen, zehirli olmayan, ateş almayan, çevreye zarar vermeyen bu ürün, motosikletlerde de kullanılabiliyor.

ANELKA İMZALI FORMA

Tokatlı İnternet kullanıcısının HemAlHemSat.com'da "zorunluluktan" satışa çıkardığı Anelka'nın formasında, Appiah'nın dışındaki tüm Fenerbahçeli futbolcuların imzası yer alıyor. 500 YTL'lik açılış fiyatı, 800 YTL'lik hemen al seçeneğiyle satışa sunulan forma, fanatik Fenerliler’in kaçırmayacağı bir ürün. Sitede ayrıca bir de Thierry Henry'nin Arsenal forması da satılıyor. Bu da fanatik Beşiktaşlı oğlum Mehmed'in favorisi...

TEKNE EV İSTEYENLERE

Sitede, 990 bin YTL'lik fiyatla İstanbul'dan açık artırmaya konulan 31 metre uzunluğundaki yat, "tekne ev" ya da mavi yolculuk turları organize etmek isteyenlerin hayallerini gerçekleştirmesini sağlayacak. Bu yatın, jeneratörü, tuvaleti, banyosu ve 12 müşteri kabini bulunuyor.

İNDİRİMLİ BİLET

Sitede, THY ve Pegasus Havayolları'nın yüzde 20 indirimli yurtiçi ve dışı uçak biletleri de satılıyor. İndirimli bilet için sadece uçuştan 15 gün önce sipariş verme şartı aranıyor.
Yazarın Tüm Yazıları