Hayalinizde nasıl bir gelin olmak var

Yaz gelinleri için geri sayım başladı. Gelinlik konusunda hálá kararsız olanların seçimlerine yardımcı olacak küçük ipuçları veriyoruz bu hafta...

Aylar öncesinden başlayan bu telaşın sonucunda tüm gelinlerin hayalinde en özel gelinliği giymek yatıyor. Kimileri, kafasındaki modeli bir araya getirmekte zorlanırken, hazır bir şeyler bulabilmenin telaşına düşerken, kimileri de tasarımcıların kapısını çalarak kendi için en doğru olanı aramayı seçiyor. O gecenin kuşkusuz kraliçesi siz olacaksınız.... Bu nedenle de gerginliğinizi, şu sıralar aynı telaşın içinde olan ben, anlıyorum. Hatta size bu özel günde yardımcı olacak ipuçlarını verirken içimden şöyle haykırmak geliyor: "Birileri bana da yardım etsin!"

Aslında bugün, bundan 10 sene öncesine göre çok daha şanslı olduğumuz kesin. Beyaz Butik, Vakko Wedding, V.I.B gibi firmalar birçok markayı aynı çatı altına toplamışlar. Buna ek olarak, Derishow, DS Mariage, Akay, Weddies, Geleceğin Gelini, Ayşira, Gün&Ay gibi markalar yaz için bol seçenekli koleksiyonlar hazırlamışlar. Özlem Süer, Arzu Kaprol, Gamze Saraçoğlu, Elif Mısırlı, Dilek Hanif gibi tasarımcıların da farklı olmak isteyen gelinler için özel fikirleri var.

Gelinlik için ilk adım, tam olarak ne istediğinize karar vermek... En azından hazır bir şeyler alırken, seçenekleri en aza indirebilirsiniz.

Boncuklu ve taşlı modeller ağırlıkta

Şunu öğrendim ki, gelinlik seçerken düğün mekanı çok önemli. Eğer gelinliğinizi hazır almak istiyorsanız, en geç iki ay öncesinden sipariş vermiş olmalısınız. Hele de yaz öncesinde! Eğer tasarımcıların kapısını çalacak, ya da elinizde modelinizle terzilere gidecekseniz de rahat davranmayın. Bu yaz, gelinliklerin üst bedenlerinde bol drapeler göze çarpıyor. Kır düğünlerinde ipek organzeler, dantellerle buluşurken, uzun kuyruklu modellere sırttan bele kadar uzanan düğmeler eşlik ediyor. Ünlü markaların gelinlik koleksiyonlarında ise balık denilen, bedeni sıkaca saran tasarımlar diz altından hareketleniyor. İşin en sıkıcı tarafı ise, fazla ışıltı sevmeyenlerin hazır bir şeyler ararken seçeneklerinin kısıtlanması. Onlar "gelin dediğiniz biraz parlar" düşüncesinden yola çıkarak bunun dozunu farklı modellerde bayağı artırmışlar. Dantel bu yıl yine hemen hemen tüm modellere eklenirken, kendinden işlemeli Fransız dantelleri dikkat çekiyor. İpek şantuk, ipek tafta özellikle haute couture ustalarının yine gözdesi.

Unutulmaz gelinlikler

Vakko Wedding, moda dünyasının Oscar de la Renta, Valentino, Elie by Elie Saab, Vera Wang, Monique L’Huillier, Emanuel Ungaro, Reem Acra, Atelier Aimee, Max Chaoul, Toi ve Badgley Mischka, Pronovias, La Sposa gibi ünlü tasarımcıların koleksiyonlarını aynı çatı altında buluşturuyor. Tel: (0212) 231 24 77

Tüm markalar aynı çatı altında

Beyaz Butik’te Christian Lacroix, Cymbeline, Rosa Clara, Ian Stuart, Jenny Peckham, Suzanne Erman, Claire Pettibone, Linea Raffaelli, Moe, Mariee de Paris, Aire gibi markaları bulabilirsiniz. Tel: (0212) 343 90 50

Çok seçeneğiniz var

Pronovias, bugün dünyada gelinlik modasına öncülük ediyor. Net kesimler, dantelli romantik seçenekler, baskılı tafta ve çiçek dokulu gipürlerle yaratılan tasarımlar, sırtı açık ve boyundan askılı balık modeli seçenekler biri mutlaka sizin için. Tel: (0212) 296 43 04

MODA HABER

Takılar inciyle süsleniyor

So Chic, sezonda incilerle süslenen takılarıyla yine iddialı. Zarafeti simgeleyen inci, sadece beyaz değil, gümüş, altın ve siyah renkleriyle abiyeler kadar günlük giysilerinizi de tamamlıyor. Birkaç sıra bir arada takılan uzun kolyeler, tekli inci küpeler ve takımı yüzükler So Chic mağazalarında, dünyaca ünlü Misaki ve Thomas Sabo markalarında bulunabilir.

Aşk tanıklık ister

Vakko Art Works çerçevesindeki "Aşk Tanıklık İster" sergisinde, düğün fotoğrafçısı Ayşe Kaya, çiftlerin en özel anlarına tanıklık ettiği karelerini sizlerle buluşturuyor. Arnavutköy Garga’daki sergide Kaya, seçtiği kareleri kendi hikayesini anlatan farklı bir kurguyla çıkarıyor karşımıza.

BENİM olmalı

Mavi kutunun içinden bu kez ne çıkacak?

Tiffany&Co.’nun şık mavi kutusunun içinden bakalım bu kez ne çıkacak? Düğünlerdeki en özel anlar, Tiffany & Co’nun parlak taşlarla süslenen mücevherleriyle daha da unutulmaz olacak. Zarafeti lüksle buluşturan markanın tek taş modelleri dışındaki tüm koleksiyonlarında da yalın ve şık bir tasarım anlayışı var.

Bunlar moda!

Klasik değil de sıradışı seçenekler isteyenler için modanın izinden giden tasarımlar öne çıkıyor. Romantik düğünler için hazırlanan modellerde, özel olarak dokunan desenli organzeler, çiçek veya dikiş detaylarıyla zenginleştirilmiş. Balon eteklerin geri dönüşünü kutlayan sezonda gelinlikler de bu trend’den etkileniyor.

DAMATLARA ÖZEL

İlhamı 60’lı yıllardan

Erkeklerde dar silüetlerin moda olduğu, 60’lı yıllardan ilham alan Sarar erkek koleksiyonunda, pantolonlarda baldır ve paçalar önceki senelere göre daha dar. Tüm modeller, şık ve rahat dokularıyla en özel gecelerinizde ve haftasonları için seçenekler sunuyor.

Takım ruhuna güvenin

Modern tarzını klasik takım ruhuyla birleştiren D’S Damat, farklı vücut şekillerine cevap verecek kesimlere sahip takım elbiseleriyle özel günlerinizde yanınızda. Takım elbise grubunda sadece kumaş ve kesimler değil, dikkat çekici desenleriyle kravatlar da göze çarpıyor.

Doğal bir çekicilik var

Sartoria Koleksiyonu Kennedy’lerin klasik sadeliğinden ilham alıyor. Ve bu, koleksiyonunun tasarım dilini oluşturuyor. Klasik, resmi ve zarif görünüm, hafif umursamaz, derin bir şıklık içeren doğal çekicilik. Sade ama zengin bir lüks.

Gecenin yıldızı

Pierre Cardin Paris’in smokinlerin- de kullanılan kumaşları terletmeyen bir dokuya sahip. Smokin koleksiyonunda iki veya üç düğmeli ceket alternatifleri var.

Siyah papyona ek olarak, gece mavisi alternatifi farklı görünmek isteyenler için ideal. Ayrıca, yelek ve fularda da gri, siyah ve bordo bu yazın favorileri arasında.
Yazarın Tüm Yazıları