Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Eren Günhan Ulusoy "Son 3 yılda makarna ihracatımız 400 milyon dolardan 762 milyon dolarlara geldi. 1,4 milyon ton ihracat yapıldı. İki yıl içinde sektörün 1 milyar dolar barajını aşacağına inanıyorum" dedi.
#MakarnaAkdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) makarna satışının yıllık 20 bin tonla sınırlandırılması nedeniyle bu kıtada birçok ülkeden talep gelmesine rağmen ürün ihraç edemediklerini belirtti.
#AHBİBTürkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu "Yılın 10 ayında 150 ülkeye 1 milyon 70 bin ton makarna ihracatı yapıldı. Aynı zamanda kritik bir eşik olan 500 milyon dolar sınırını aşmış durumdayız. Bu, sektörümüz açısından oldukça sevindirici bir gelişme" dedi.
#MakarnaTürkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, Türkiye'nin 154 ülkeye makarna ihraç ettiğini belirterek, "Makarna ihracatımız, 2016 yılında 831 bin ton iken, geçen sene 1 milyon 55 bin tona yükseldi. Bu yılı ise 1 milyon 200 bin tonla tamamlamayı öngörüyoruz." dedi.
#MakarnaTürkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, turizmdeki yavaşlamanın makarna satışlarını azalttığını belirterek, "Turizmdeki olumsuzluklar nedeniyle otellere yaptığımız satışta yüzde 60 gerileme yaşandı. Yani otellere verdiğimiz üründe 36 bin tonluk kayıp var"dedi.
#Türkiye Makarna Sanayicileri DerneğiGeçtiğimiz yılın benim için öne çıkan lezzetlerini paylaşmaya devam ediyorum. Tarsus’taki Yeşilova Kebap’ta yediğim kuşgözü lahmacunun lezzeti üst düzeydi. Urla’daki Meydan Lokantası’nın terbiyeli nohut pilavı da tattığım en güzel yemeklerindendi. Belki de bir daha yaşayamayacağım fine dining deneyiminiyse elbette Japonya’da yaşadım.
#Gastronomi