Konu yeni bir mutfak tasarımı olunca, en son trendlerden haberdar olmak önemlidir. Bu trendler sadece ilham vermekle kalmaz, aynı zamanda mutfağınızın hem işlevsel hem de modaya uygun olmasını sağlar. İşte size alışılmış tasarımları unutturup, mutfağınızı baştan yaratmanızı sağlayacak yepyeni dekorasyon ipuçları!
#Sponsorlu İçerikTürkiye'de "Konutta Bölgelere Göre Kullanıcı Alışkanlıkları” araştırması yapıldı. Araştırmaya göre, Ege Bölgesi’nde en çok ‘geniş balkon’a önem verilirken, yemek kültürünün çok güçlü olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da birden fazla mutfağın olduğu mimari tasarımlar öne çıkıyor.
#Ev40 milyar lirayı bulan mobilya sektöründe 16 bin ihracatçıdan biri olan Kayserili Kilim Mobilya hedefi büyüttü. Temelleri 1975 yılında İsmail, Mahmut ve Mehmet Yayla kardeşler tarafından atılan Kilim Mobilya, 44 ülkeye ihracat yapıyor. Şirketin 2019 hedefi ise 365 milyon liralık ciroya ulaşmak.
#GazetehaberleriBanyo renkleri konusunda bambaşka ve alışılmadık bir yöne doğru ilerlesek ve altın renginin o ihtişamlı büyüsünü siyah ve beyaz tonlarıyla harmanlasak nasıl olur sizce? Bu üç renk birbirleri ile o kadar bütünleşen bir yapıya sahip ki, bir araya gelişleri her tarza uyum sağlayabilen mükemmel bir ahenk yaratıyor.
#BanyoDeğer Cengiz, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu bir endüstri tasarımcısı. Son 10 yıldır New York’ta yaşıyor. 5 yıldır kendi tasarım stüdyosunda, masadan çiçek sulama aracına, sandalyeden taşınabilir odaya kadar her şeyi tasarlıyor. Bizim ruhumuz duymuyor ama işleri New York’ta çok ses getiriyor.
Evlerin banyo ve mutfak gibi kişisel bölgelerinde geçirdiğimiz zaman uzarken, bu ıslak mekânlar için tasarım ve üretim yapan lider markaların çevreye duyarlılık ve yüksek teknoloji kaygısı artıyor, yeni koleksiyonlarda ergonomik, ekolojik ve konformist özellikler bir adım önde duruyor.
Aylık dekorasyon dergisi Maison Française, bu ay özel bir koleksiyon sayısı hazırladı. Konseptini de altın olarak belirledi. Sayfalarında tasarımın altın yılları, altın isimleri, altın stilleri, altın fikirleri buluştu. 422 sayfalık dergi, her zamankinden daha büyük boyutlarda. İçinde pek çok yeni konu ve dosya var. Bunlardan biri de Pelin Kestanecioğlu imzası taşıyan Yeni Mutfaklarda Kimler Var başlıklı yazı. Tasarımın dev isimlerinin elinden çıkan mutfakları ve mutfak çözümlerini konu alıyor.
Tasarım dünyasının önünde şapka çıkardığı, yaratıcılığı, hayal gücü ve mütavaziliğyle dikkat çeken ünlü tasarımcı Aziz Sarıyer’le konuştuk. "Tasarımın merkezi olarak İstanbul öne çıksa da dünyaca ünlü birçok tasarımcısı Ankara’dan yetişmedir" diyen Sarıyer, yeni projesini ise sadece Ankara Hürriyet’e açıkladı: Oturma odası gibi, geçişler içinde, zengin, meditatif banyolar tasarlamak.
Onaltı yıl önce Çorum’da küçük bir atölyede seramik imalatıyla yola çıkan Erdem Çenesiz, bugün 71 bin metrekarede üretim yaparak, kendi markasıyla 41 ülkeye vitrifiye ürünü ihraç ediyor. Ece Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, ’Ece’ markalı seramik vitrifiye ürünleriyle sadece Türkiye değil, dünya pazarlarını da hedefliyor.
1934 yılında Bonn’da doğan Adolf Babel, Stuttgart ve Berlin üniversitelerinde Güzel Sanatlar eğitimi aldı. Avrupa ülkelerinde mutfak aletleri ve çatal-bıçak tasarımı üzerine çalışmaya başladı, sonra kendi tasarım stüdyosunu kurdu. Tasarladığı Savonia, dünyanın en fazla satılan çatal-bıçak takımı. 1967’den beri 100 milyondan fazla sattı, hálá da satılıyor.