Ece: Çorum’u üs yaptık, 41 ülkeye uzandık

Güncelleme Tarihi:

Ece: Çorum’u üs yaptık, 41 ülkeye uzandık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2006 00:00

Onaltı yıl önce Çorum’da küçük bir atölyede seramik imalatıyla yola çıkan Erdem Çenesiz, bugün 71 bin metrekarede üretim yaparak, kendi markasıyla 41 ülkeye vitrifiye ürünü ihraç ediyor. Ece Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, ’Ece’ markalı seramik vitrifiye ürünleriyle sadece Türkiye değil, dünya pazarlarını da hedefliyor.

Ece Grup bünyesindeki Ece Banyo, Seramik Sağlık Gereçleri Üreticileri Birliği verilerine göre vitrifiye seramik sektöründe 1.5 milyon adet üretimle en büyük üçüncü kapasiteye sahip. 2005 yılını 20 milyon dolar ciroyla tamamlayan Ece Grubu’nun ihracatı da bu yıl 6 milyon dolara aşacak. Ece Banyo ve Bagno Seramix ile ihracat yapan grup, ağırlıklı Avrupa Birliği ülkelerine mal satıyor.

TÜRKİYE EN BÜYÜK ÜRETİCİ: Vitrifiye seramikte Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük üreticisi olduğunu hatırlatan Erdem Çenesiz, Avrupa’da üretimin giderek azaldığını, bugünkü politikaları devam ettirmesi halinde Türkiye’nin bu sektörde daha da güçleneceğini söyledi. Özellikle İtalya gibi bu alanda isim olmuş bir ülkede bile üretimin gerilediğine dikkat çeken Çenesiz, "Türkiye’nin üretimi ise giderek artıyor. Türk tasarımları da artık dikkat çekici hale geldi. Vitrifiye seramikte Türkiye’nin gücü uzun yıllar devam eder" diye konuştu. Erdem Çenesiz, son dört yılda toplam 20 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, bunun da 11 milyon dolarının mevcut fabrikalarını büyütmeye dönük olduğunu söyledi. Çenesiz, bu yatırımlarla birlikte vitrifiye seramikte toplam üretim kapasitesinin 650 bin adetten 1.5 milyon adedede çıkardıklarını belirtti. Yatırımların sürdüğünü söyleyen Çenesiz, 2007 yılında üretim kapasitesini 2 milyon adede taşıyacaklarını bildirdi.

ANADOLU’DAN DÜNYA FİRMASI: Türkiye’deki yatırımlarının hepsini Çorum’da yaptığını söyleyen Erdem Çenesiz, "Biz Anadolu’daki genç sanayicilere özgüvenlerini kazanmalarını ve sistemli çalışmaları halinde Anadolu’dan da dünya markaları çıkabileceğini anlatmaya çalışıyoruz. Biz de bunlar arasında yerimizi almak istiyoruz. Son dört yıldır markalaşma yolunda ciddi atımlar atıyoruz" dedi. Çenesiz, şöyle devam etti: "Anadolu iş gücü maliyeti ve kaynaklar açısından metropollere göre daha avantajlı. Biz metropolleri özellikle İstanbul’u tasarım, moda, finans merkezi yapmalıyız. Bu hem İstanbul’un sıkıntılarını çözmede, hem de Anadolu’daki işsizliği azaltmada faydalı olacaktır." Merkezi Çorum’da bulunan Ece Banyo Sanayii, yurtdışındaki ilk yatırımı ise Moldova’da yaptı. Ece’nin Filistinli Kaddoumi Holding’le ve Shanagore Group ile birlikte Moldova’da kurduğu ’Sanitex Ceramic’ tesisleri ise geçen yıl faaliyete geçti. Çenesiz, "Böylece 2007’den itibaren AB’ye komşu olmayı garantiledik" dedi.

Kumandayla yükselip alçalan banyo dolabı

VİTRİFİYE seramik ürünleriyle yola çıkan Erdem Çenesiz, Çenesiz, Ece Banyo’nun en son piyasaya sunduğu yüksekliği ayarlanabilir banyo dolabının özellikle çocuklar için çok kullanışlı olacağını söylüyor. Lavabonun da monte edildiği banyo dolabının yüksekliği elektrikli kumanda ile tek bir düğmeye basarak ayarlanabiliyor. Böylece normalde 80 santimetre olan lavabo yüksekliği 25 santimetre inerek 55 santimetreye kadar düşürülebiliyor. Bu banyo dolabının fiyatı da normal bir dolaba göre yüzde 55 daha pahalı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!