Türkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#ÇiğköfteHeyecanlı, coşku dolu, planlı, programlı, sakin, enerjik? İçlerinden biri mutlaka sizi tanımlıyordur. Peki kişiliğinizin bu belirgin özelliklerinin sofranıza yansımasına ne dersiniz? Böylece sağlıklı beslenmenin ve kilo vermenin en "kişisel" yolunu keşfedeceksiniz. Yazımızdan önce profilinizi bulabilir ardından da buna uygun diyeti ve beslenme düzenini takip edebilirsiniz.
#Zayıflama / Diyet