Kapadokya’daki Derinkuyu yeraltı şehri milattan önce 3000’li yıllara dayanan bir geçmişe sahip. İlk yerlilerinin Asur kolonileri olduğu düşünülse de yerin altında on binlerce insanın hiç dışarı çıkmadan yaşayabileceği bir ortamı uzaylıların yapmış olabileceği rivayeti de var. Bu bir rivayet olsa da aradan geçen binlerce yılın ardından Derinkuyu yer altı şehriyle uzay bir şekilde yeniden bir araya geldi. Uşak BİLSEM öğrencileri 3 boyutlu bir 'Ay Kampı' tasarladılar ve Derinkuyu yeraltı şehrinden esinlendikleri projelerine 'Kapadokya' adını verdiler. Projeyle uluslararası bir yarışmaya katılacak öğrenciler bu alanda Türkiye’ye birincilik getirmeyi hedefliyor.
#BilsemKoronavirüs döneminde yerli üretimin ülke için ne kadar önemli olduğunun bir kez daha görüldüğünü söyleyen Şölen İcra Kurulu Başkanı Elif Çoban, “Ülke olarak her açıdan kendi kendimize yetebiliyor olmalıyız. Tarım politikalarına daha fazla odaklanmamız gerekiyor. Böylesine hassas bir dönemde gıda güvenliği büyük önem taşıyor. Gıda, böyle zamanlarda en az etkilenen sektörlerden. Gıda üzerine çalışan tüm markalar yapılan yatırımların ne kadar doğru olduğunu bu krizle anladı” dedi.
#GazetehaberleriAile İşletmeleri Derneği’nin 7. Genel Kurul toplantısı 14 Nisan 2019 tarihinde İstanbul’da gerçekleşti. TAİDER 2019-2021 dönemi Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerinin seçildiği toplantıda TAİDER’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu oldu.
#İzmir120’den fazla ülkeye ihracat yapan Şölen Çikolata, gelişmiş ve tüketimi yüksek olan ülkelerde markalaşarak daha etkin bir hale gelmek için harekete geçti. 5 yıl içinde Avrupa ülkeleri ve ABD’ye yapılan ihracatı 5 katına çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Şölen CEO’su Elif Çoban, “2018 ciro hedefimiz 1 milyar TL ve bunun yarısı ihracattan gelecek” diye konuştu.
#Şölen ÇikolataSivas'tan Gaziantep'e 1970'li yılların sonunda göç eden Çoban Ailesi'nin kurduğu Şölen Çikolata, endüstri 4.0 teknolojisi ile kurduğu dev fabrikası sonrası hedefine gelişmiş pazarları koydu. Dünyada çikolata tüketiminin en fazla olduğu ülkelere yoğunlaştıklarını aktaran Şölen CEO’su Elif Çoban, anılan ülkelere ihracatı 5 yıl içinde 5'e katlamayı hedeflediklerini açıkladı.
#ŞölenEKİM 2003... Dönemin Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer’le “Marka Şehir” toplantısı sonrası bazı tesisleri geziyoruz. Tesisler arasında Şölen Çikolata da var. Fabrikaya girerken tura katılanlar arasındaki Ülker Grubu’ndan Orhan Özokur’a sordum:
#Vahap MunyarGaziantep’ten çıkıp 100’ün üzerinde ülkeye çikolata satan Şölen’in kadın patronu Elif Çoban, Uzakdoğu’da ve Amerika’da büyümeyi hedefliyor. Son 5 yılda 500 milyon lirayı bulan yatırım yapan, Gaziantep’e Avrupa’nın en büyük çikolata fabrikalarından birini kuran Elif Çoban, Türkiye’nin en güçlü 50 kadınından biri.
#ŞölenONE Derneği, Şanlıurfa, Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta yer alan tarihi mozaikleri tanıtmak için harekete geçti. Dernek Başkanı Demet Çetindoğan Sabancı, terör olayları ve Suriyeli göçmen sorunlarının ‘Mozaik Yolu’ isimli projelerini hayata geçirme düşüncelerini değiştirmediğini söyledi.
#ONE Derneği