BİLSEM bireysel değerlendirme ne zaman? Resim, müzik, genel zihinsel yetenek BİLSEM sınav yerleri için gözler e-Okul ekranında!

Güncelleme Tarihi:

BİLSEM bireysel değerlendirme ne zaman Resim, müzik, genel zihinsel yetenek BİLSEM sınav yerleri için gözler e-Okul ekranında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 22:04

BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen BİLSEM ön değerlendirmelerin tamamlanmasının ardından, gözler bireysel değerlendirme sınavına çevrildi. Resim, müzik, genel zihinsel yetenek alanı değerlendirmelerine katılacak öğrencilerin bireysel değerlendirme randevuları 30 Mayıs'ta tamamlandı. Söz konusu sınav öncesi BİLSEM giriş belgeleri 3 Haziran'da e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden ilan edilecek. Peki, BİLSEM bireysel değerlendirme ne zaman? İşte, sınavla ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

BİLSEM bireysel değerlendirme ne zaman? sorusunun yanıtı gündemde yer almaya devam ediyor. Ön değerlendirme sınavına katılan ve ilk aşamadan geçen öğrenciler heyecanla bireysel değerlendirmeleri beklemeye başladı. Sınav sonucuna göre başarılı olan adaylar bilim ve sanat merkezlerinde eğitimlerine devam edebilecek. BİLSEM 2022 takvimine göre Resim, müzik, genel zihinsel yetenek bireysel değerlendirmeler 13 Haziran-12 Ağustos 2022 tarihlerinde gerçekleşecek. Sınav yerleri ise 3 Haziran'da ilan edilecek.

BİLSEM BİREYSEL DEĞERLENDİRME SINAVI NE ZAMAN?

Bireysel değerlendirme sonucunda bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilerimiz 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren eğitimlerine başlayacaklar. 

Bireysel değerlendirme 13 Haziran 12 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler ise 19 Ağustos 2022 tarihinde açıklanacak.

Haberin Devamı

BİLSEM SINAV BELGESİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Resim, müzik, genel zihinsel yetenek bireysel değerlendirmelere katılacak öğrencilerin bireysel değerlendirme randevularının oluşturulması 16 Mayıs-30 Mayıs tarihlerinde tamamlandı.

Sınav giriş belgeleri 3 Haziran 2022'de ilan edilecek. Sınav belgeleri e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden ilan edilecek.

Ön değerlendirme uygulamaları tamamlandıktan sonra yetenek alanlarına göre Bakanlık tarafından belirlenecek puanı geçen öğrenciler yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacaktır. Bireysel değerlendirme uygulamaları sonucunda Bakanlık tarafından yetenek alanlarına göre belirlenecek olan puanı geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine kayıt hakkı kazanacaktır.

BİLSEM 2022 KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!