Gardrobunuzu detokslayın

İngiliz modacı Vivienne Westwood, geçen ay Londra Moda Haftası sırasında, Düşes Kate Middleton’ı bir temiz fırçalamıştı.

Haberin Devamı

Sürekli yeni giysiler almak yerine gardrobundakileri daha sık giymesini tavsiye etmiş, böylece çevreye hayırlı bir iş yapmış olacağını, üstelik kendisini izleyenlere de olumlu bir mesaj vereceğini hatırlatmıştı.


Haşin çevreciliğiyle bilinen çılgın modacı, geçen hafta sonu da ‘face mob’ isimli etkinliği düzenledi. Londra’da 2 Mart Cumartesi, 14:00-16:00 arası mağazasının önünde toplananlara fotoğrafta göndüğünüz makyaj yapıldı. Bu makyajın adını Westwood ‘Savaş Yüzü’ koymuş. Savaş boyalarını süren herkes sokaklara dağıldı ve iklim değişimine dikkat çekmeye çalıştı.


Gardrobunuzu detokslayın

 

Haberin Devamı

Bu vesileyle ben de size çevrecilik ile moda ve alışverişin kesiştiği bir noktadan; ‘gardrop detoksu’ndan bahsetmek istiyorum. Çevre örgütü Greenpeace kampanyalarından birinin adı. Gardrop detoksu demek, gelecek detoksu demek aynı zamanda. Kampanyaya yarım milyondan fazla insan destek veriyor. Dünya nüfusunu düşünecek olursanız bu rakam hiçbir şey değil elbette.


Destekçilerden beklenen, toksik boya ve diğer tekstil malzemelerinin kullanıldığı moda ürünlerini satın almamaları. Manifestoları şöyle:


1.
Marka ve tedarikçilerin, tehlikeli kimyasallarla su yollarını kirletmeyi dünya çapında acilen bırakmaları gerektiğine inanıyoruz.


2.
Bunun bir gecede olmayacağının farkındayız. Ancak marka ve tedarikçilerin, çevreye saldıkları kimyasallar hakkında şeffaf olmalarını istiyoruz. Kirlettikleri hepimizin suyu, bilmeye hakkımız var.


3.
Dürüst, toksik kimyasallardan arınmış modaya doğru ilerleyen marka ve tedarikçilerden alışveriş yaparsak, onları ödüllendirmiş ve teşvik etmiş oluruz. Böylece diğerleri de bu yolda ilerlemek üzere harekete geçebilir.


Hatırlarsanız geçen yılın sonunda Zara’ya yönelik böyle bir kampanya başlatılmış, sekiz günlük yoğun baskı üzerine dünya devi marka, ürünlerini zehirli kimyasallardan arındıracağını açıklamıştı.


Ürünlerinde detoks yapacağını duyuran diğer markalar şöyle: Nike, Adidas, Puma, H&M, M&S, C&A, Li-Ning, Zara, Mango, Esprit, Levi’s, Uniqlo, Benetton, Victoria’s Secret, G-Star Raw ve Valentino. Greenpeace’in hedefinde şimdi Calvin Klein, GAP ve Abercrombie&Fitch var.

Haberin Devamı


VİTRİNDE GÖRDÜM


*Yenilikçi Yay’lar stil sahibi Oğlak’lar


Koton Ole
’nin yeni sezon astrolojik tişörtleri çıkmış. 12 burç için, her burcun özelliklerine ait semboller taşıyan 12 tişört var koleksiyonda. İllüstrasyon, grafik ve gerçek fotoğraf baskısı kullanılmış.

*Görseli büyütmek için tıklayın


Bebe yaka detayı hoşuma gitti. Her birinin ayrı bir sloganı var: Balıklar ‘Harikalar diyarında yaşıyorum’ derken, İkizler ‘Havalı ve huzursuzum’ diye yakınıyor. Terazi güzellik düşkünlüğü, Aslan gösterişiyle öne çıkarken, Akrep’in gizemi ve Başak’ın mükemmeliyetçiliğine vurgu yapılıyor. Oğlak “stil sahibi”, Yay “yenilikçi”, Koç ise “cesur” olmayı temsil ediyor. Maalesef sadece kadınlar için. Fiyatı 39.99 lira.

Bu tişörtlerden iyi bir doğum günü hediyesi olmaz mıydı? Ne dersiniz?

Haberin Devamı


HAFTANIN SİTESİ


*Kendi ayakkabımı kendim tasarladım

Toppuk.com’un sloganı, “Hayalinizdeki ayakkabıyı bulamayıp benzeriyle yetinmek yerine kendiniz tasarlayın.” Kurucuları Payende Ceren Çizmeci ve Ezgi Kocabaş. Kullanıcıların kendi ayakkabılarını tasarlayabileceği online bir tasarım atölyesi. Sizin bilgisayarda tasarladığınız ayakkabıyı elde üretiyorlar.


8 model, 85 renk ve 30 aksesuvar seçeneği ile 19 milyona yakın tasarım alternatifi var. Çizimler ile üretimde kullanılan kalıplar birebir aynı ölçülerde hazırlandığından web sitesinde görülen tasarımın aynısı adresinize gönderiliyor. Numara aralığı 33-42 olarak belirlenmiş, büyük numara ayakkabı giyenler için de birebir. Bir aksilik olursa büyütme-küçültme işlemi ücretsiz yapılıyor. Ayakkabınız 5-10 gün içinde elinizde oluyor.


Ha, “Ben tasarlamakla uğraşamam, yok mu şöyle hazır bir şeyler” derseniz o da var. Hazır koleksiyondan seçim yapabilirsiniz. Ben baktığımda hazır koleksiyonda fiyatlar 170-420 aralığındaydı. El yapımı ayakkabı için hiç de fena değil.

Haberin Devamı


Toppuk.com, gelinlik için ayakkabı bakanlara da iyi bir alternatif olabilir. Zaten böyle bir bölüm var sitede. http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim_3/topuk1.jpg



Denemek için bir ayakkabı tasarladım.


*Görseli büyütmek için tıklayın





Süet, üç renkli, yüksek topuklu
, bantlı bir model çıktı ortaya. Her aşamada karşınıza alternatifler çıkıyor.
Bant ister misin, zincir ister misin, fiyonk ister misin? Astar rengine bile siz karar veriyorsunuz.
Çok eğlenceli, Barbie bebekleriyle oynayan kız çocukları gibi hissediyorsunuz.


Bu arada maliyeti 317 liraya çıktı.


PÜF NOKTASI


*Ayakkabıları nasıl korumalı/images/100/0x0/55eaee18f018fbb8f89fce5f

Gardroplarda değişim zamanı hızla yaklaşıyor. Sıcak tutan, ağır botlar, çizmeler kalkacak, yerine babetler, renkli kanvas ayakkabılar gelecek. Şimdi kaldırdığınız ayakkabıları önümüzdeki kış sağlam bulmak istiyorsanız, kullanırken ve saklarken dikkat etmeniz gereken şeyler var.

Haberin Devamı


*
Islanan ayakkabılarınızı sakın ısıtıcıların etrafında kurutmaya kalkmayın.


*
Üzeri çamurdan kirlenmiş ayakkabıları sert hareketlerle silmeyin. Yumuşak ve rahat hareketlerle temizleyin,    sadece nemli bir bez ile silin


*
Ayakkabıların ömrünü uzatmak için her boyadan önce temizleyin.


*
Ayakkabıları en fazla iki gün üst üste giyin. Dinlendirilmediği takdirde kötü kokular oluşur


*
Süet ayakkabıları süet silgisiyle ve süet fırçasıyla temizleyin


*
Deri ayakkabıları kendi renginde veya naturel bir cila ile cilalayın


*
Muhaafaza ederken, ayakkabıya uygun kalıpla saklayın. Ayakkabı kalıbı ayakkabınının formunu korur, kırışıklıkları düzeltir ve taban yapısını rahatlatır


*
Ayakkabı dolaplarını kalorifer peteği ya da borusu önüne, yanına koymayın. Arada bir havalandırın



  http://twitter.com/alisveriscadisi

Yazarın Tüm Yazıları