Fatih Terim motive etmek için Hıristiyan olur mu

Arda Turan, Fatih Terim’in futbolcularını motive etmede dokuz kaplan gücünde olduğundan bahsederken güzel bir örnek verdi. Macaristan maçında kendini yeniçeri gibi hissettiğinden bahsediyordu Arda.

Haberin Devamı

Evet, motivasyon önemli. Kadir Abi de (ınanır) Buket Saygı’yı oynadıkları diziye motive etmek için mesaj çekmişti gecenin bir yarısı. Tabii motivasyonun fazlası da zararlı. (bkz. olaylı ısviçre maçı)

Motivasyon denince aklınıza sadece Fatih Terim gelmesin. Çok daha ilginç örnekler var.

Biraz Flying Dutchman’in blog sayfasından otlandım, biraz da araştırdım. Mesela Jose Mourinho’nun oyuncularını motive etmesi için konuşmasına bile gerek yokmuş, bir bakışı yetiyormuş.

Miroslav Blazevic, Hırvatistan’ın başında iken, bir maç öncesi soyunma odasında kolundan Rolex’ini çıkarıp yere atmış, üzerinde tepinerek saati paramparça ettikten sonra da “Bu Rolex’i ezdiğim gibi sizin de rakibi ezmenizi istiyorum” demiş.

Blazevic’den daha psikopatları da var. Christoph Daum’un, bir Bayern Münih maçı öncesi Bayer Leverkusen’li oyuncularını camların üzerinde yürüttüğü rivayet olunur. Daum camların üzerinde yürümeyi reddeden oyuncularına “ımkansızı gerçekleştirmek için ilk önce bunu kafanıza yerleştirmeniz gerek, beyniniz futbol oynarken size üçüncü bir ayak gibi hizmet etmeli” demiş.

Jurgen Klinsmann, ılımlı motivasyona inananlardan... Bayern Münih’in antrenman tesisinin çatısına dört Buda heykeli yerleştiren Klinsmann, heykellerin oyuncularına pozitif enerji yüklediğine inanıyordu.

Motivasyon için hayvan dostlarımızdan güç alan da var. Klaus Toppmöller, Eintracht Frankfurt’lu oyuncularını motive etmek için soyunma odasına kulübün simgesi olan kartalın canlısını getirip “Rakibinizi aynen bu kartalın düşmanını pençesine alması gibi pençelerinize almanızı istiyorum” demiş.

Ünlü NBA koçu George Karl, maç önceleri oyuncu ve yardımcılarını motive etmek için soyunma odasında ‘pogo dansı’ yapıyormuş. Youtube’a ‘George Karl and pogo’ yazıp videoları izleyin. Pogo acayip gaza getirici bir dans, tavsiye ederim. Motivasyon meraklısı taraftarlar da var. Rus sosyetesinin ünlü simalarından Pyotr Listerman, Euro 2008’in yarı finalindeki Rusya-ıspanya maçı öncesi Rus oyunculara attıkları gol başına iki Rus kız vaat etmişti.

Gelelim son ve en çarpıcı örneğe...

2002 Dünya Kupası’nda Fransız teknik direktör Bruno Metsu, Senegalli futbolculara eğer Fransa’yı yenerlerse Müslüman olacağına söz vermişti. Senegal maçı kazanınca da Müslüman oldu ve Abdul Karim adını aldı. Herhalde sadece sözünü tutmak için Müslüman olmamıştır!

Haberin Devamı

İçine düştüğü çekyatta 2,5 gün yardım bekledi

Haberin Devamı

- Canın çekmiştir deyip tecavüz etti
- 1’i uzaylı, 62 kişi kumardan gözaltına alındı
- Kırmızı köpek yaptılar
- Sevgilim kulağıma boşaldı, kulak zarım yırtılır mı?
- Devlet sanatçısına tecavüz edilmez
- Başı ağrıyan babasını ‘iyi gelir’ diye sopayla vurarak öldürdü
- Grup seksi istemedi, 4’üncü kattan atıldı
- Kask yerine karpuz kabuğu takıyorlar
- Görevli emekli olunca gölü kapattılar
- Ayağı kokuyor diye üniversiteden atıldı
- ıkiye bölünen otomobilden elinde pideyle çıktı
- Fırtına çıkınca yüzlerce atlet dağda kayboldu
- Acımasızlık geni bulundu
- Kör olduğunu 20 yıl sonra öğrendi
- Tecavüz etmek için erkek olacak
- 2 metrelik köpek parasızlıktan ameliyat olamıyor
- Tramvayda dayak yiyen ayıyı vatandaşlar kurtardı
- Faytonlara kara kutu konacak
şaka değil gerçek... Hepsi gazetelerde çıkmış haberlerin başlıkları. Habere başlık atmak ayrı bir sanat. Medya olarak bu konuda başarılı olduğumuz kesin.

Haberin Devamı

Başlıkların haberlerini merak ediyorsanız, Google’dan bakarsınız.

Daha fazlasını istiyorsanız da Penguen dergisinde Fatih Solmaz’ın Patates Baskı adlı köşesini takip edin derim.

Bu arada çekyatta kurtarılmayı bekleyen vatandaş, ıngiltere’de Joe Galliott adında 65’lik bir dedeydi. 120 kiloymuş, öyle bir sıkışmış ki, vücudunu oynatamamış.
Komşuları yetişmiş 2,5 gün sonra imdadına.

Kumarhanede yakalanan uzaylı ise, evet bildiniz, Mustafa Topaloğlu’nun ta kendisi.

Her şey unutulur

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe’ye transfer olmadan önce Galatasaray’la anlaşmış ve “Ben doğuştan Galatasaraylıyım” demişti. Futbolla ilgilenen herkes de bunu

bilir. Ama bu fotoğrafı çok az kişi bilir!
şimdilerde ise eğer Mehmet Topuz, Fenerbahçe’de oynarsa sarı lacivertli taraftarların “Ben Beşiktaşlı doğdum, bu kulüpte oynayacağım” açıklamasını sineye

Haberin Devamı

çekip çekmeyecekleri tartışılıyor... Herhalde bu fotoğraf, tartışmalara son noktayı koyar.
Bal gibi sineye çekilir. Hele Topuz bir de Beşiktaş’a gol atarsa, her şey unutulur.

Yazarın Tüm Yazıları