Enfraruj

Salih UÇAR
Haberin Devamı

Türkuaz'da bir akşam

DEDEMAN Oteli'nin 10'uncu katındayız. Antalya'yı gözler önüne seren eşsiz manzaraya hakim Türkuaz Gourmet Restaurant'ta... 7 yıl önce hizmete giren Türkuaz, çizgisini koruyarak, Türk ve dünya mutfağının en güzel örneklerini sunmaya devam ediyor. Tüm ayrıntılarda kendini gösteren şıklık, beraberinde nezih bir ortamı da getiriyor.

Bu ince çizgiler, mekanın sloganında da görülüyor; ‘‘Yaşamınızdaki anları daha özel ve unutulmaz kılmak için sizi Türkuaz'a, keyif, lezzet ve şıklığa davet ediyoruz.’’

MUHTEŞEM GÖRÜNTÜ

Piyanist Can Okan eşlik ediyor Akdeniz akşamlarında konuklara. Denizden 100 metre yukarıda, ışıl ışıl Antalya'yı izliyor ve sohbetin keyfini çıkarıyoruz. Uzun süredir görüşemediğim otelin Halkla İlişkiler Müdürü Banu Baloğlu ile hem eski günleri anıyor, hem de doyumsuz manzara eşliğinde Türk mutfağının seçkin örneklerini tadıyoruz.

Yat Limanı bile mekanın manzarası dahilinde bulunuyor. Bu muhteşem görüntü, sadece beni değil buraya gelen tüm konukları büyülüyor olmalı ki; Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Arıcı, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hasan Subaşı, Turizm İl Müdürü Ayşe Feyizoğlu, Türkuaz'ın müdavimleri arasında yeralıyor. Pazar, pazartesi ve salı akşamları hariç diğer günler 19.30-24.00 arasında hizmet veren restoranda yemek seçeneğiniz ise oldukça fazla. O gece; bahçe salatası üzerine kuşkonmaz sarılı somon füme-havar sos ile, klasik Ceasar salatası, fileto-kremalı patates ve sebze ile, haşhaşlı parfe-ağaç çileği sos ile ve dondurma alıyoruz.

Hepsi de birbirinden leziz yemekler... Manzara ve sohbet de eşsiz olunca, Türkuaz'ın keyfi bir başka oluyor. Yemek tercihi olmayanlar içinse 30 kişilik bar bölümü hizmet veriyor.

Türkuaz; Antalya'yı, Antalya manzarasında yaşamak isteyenlerin tercihi olmayı sürdürüyor.

Yazarın Tüm Yazıları