Saat 11.20: Yabancı dil sınavı başladı

Güncelleme Tarihi:

Saat 11.20: Yabancı dil sınavı başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2014 11:10

8’inci sınıf öğrencileri TEOG kapsamında uygulanan merkezi sınavların bugünkü son oturumu olan yabancı dil sınavına girdi.

Haberin Devamı

Saat 11.20’de başlayan sınav 12.00’de tamamlanacak. Yabancı dil sınavının sona ermesiyle birlikte, TEOG kapsamında 8’inci sınıflar için sınav maratonu sona erecek.

***

Saat 10.50: İnkılap tarihi ve Atatürkçülük sınavı sona erdi

Başta Anadolu ve fen olmak üzere iyi bir liseye girmek için yarışan 8’inci sınıfların saat 10.10’da başlayan T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük sınavı saat 10.50’de sona erdi.

Öğrenciler 11.20’ye kadar dinlenecek. Ardından bugünün son oturumu olan yabancı dil sınavına girecekler. Saat 12.00’de sınav sona erecek. Böylece 8’inci sınıfların bu yılki sınav maratonu da tamamlanacak.

***

Saat 10.10: İnkılap tarihi ve Atatürkçülük sınavı başladı

TEOG kapsamında 8’inci sınıflar için yapılan merkezi yazılıların ikinci günkü ikinci oturumu olan T.C İnkılap tarihi ve Atatürkçülük sınavı başladı. Saat 10.10’da başlayan sınav 10.50’de tamamlanacak.

Haberin Devamı

Öğrenciler 40 dakikada 20 soru yanıtlayacak. Ardından yarım saat ara vererek, 11.20’de ilk günün son oturumu olan yabancı dil sınavına girecekler.

***

Saat 09.40: Fen ve teknoloji sınavı tamamlandı

TEOG kapsamında saat 09.00’da başlayan fen ve teknoloji sınavı 09.40’da sona erdi.

8’inci sınıf öğrencileri yarım saat dinlenme arasından sonra 10.10’da T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük sınavına girecekler. Ardından arım saat ara vererek, 10.50’de din kültürü ve ahlak bilgisi sınavına girecekler.

***

Ortak sınavların ikinci gün ilk oturumları başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB) ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ikinci dönem ortak sınavlarının ikinci oturumları başladı.

Ortak sınavların dün yapılan birinci oturumunda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders yazılılarına katılan öğrenciler, bugün fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılılarına giriyor. Her yazılıda 20 soru sorulacak. 40’ar dakika süre verilecek.
Öğrenciler saat 09.00’da ilk oturum olan fen ve teknoloji sınavına alındı. Adaylar, 40 dakika sürecek sınavda 20 soru yanıtlayacak. 09.40’da sona erecek sınavın ardından yarım saat dinlenme arası verilecek. Ardından TC İnkılap tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil sınavına girecekler.

Haberin Devamı

Saat 12:00’da ikinci oturum tamamlandıktan sonra soru kitapçıkları isteyen öğrencilere verilecek. Alınmayan soru kitapçıkları milli eğitim müdürlükleri tarafından değerlendirilecek.

Merkezi sınavların ikinci oturumunda saat 08.00’den itibaren Kadıköy Mehmet Sait Aydoslu Ortaokulu’na gelen öğrenciler heyecanlıydı.
Öğrencilerden Doğa Belakay sınavının dün iyi geçtiğini ama bugün son sınav olduğu için heyecanlı olduğunu söyledi.
Şerife Akkurt ise "Mola uygulamasından çok memnunum. Stresimizi arkadaşlarımızı görerek atıyoruz. Son sınav olduğu için biraz endişe var. Dün sorular zor değildi" dedi.
Can Bayrak da " Stres ve heyecan var. Sınav korkusu da. Dün çok zor değil ama matematik biraz vakit aldı. İyi bir okul hedefim" diyerek duygularını paylaştı.

Haberin Devamı

Velilerde aynı heyecanı yaşıyor

İçeride iyi bir liseye yerleşmek için öğrenciler ter dökerken, veliler de dışarıda onlarla benzer duyguları paylaştı. Öğrenci velisi Yağmur Bayraktar, "Çocuğum kadar heyecanlıyım. Ben de sınava giriyorum onunla. Stresimiz var. İyi bir gelecek ve okul için buradayız" diye konuştu.

Siren Atabey de heyecanlı olduğunu söyledi. Erken saatte okula geldiğini ve sınav sonuna kadar onu her anlamda destekleyeceğini anlattı.

Mazeret sınavları 10-11 Mayıs'ta

Sınavlara katılamayanlar için mazeret sınavları, 10-11 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Sınav sonuçlarının haziran ayında açıklanması planlanıyor.

Puanlar nasıl hesaplanacak?

Öğrencilerin, 6, 7 ve 8'inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen toplam, ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan belirlenecek. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!