Özel ana sınıflarında yüz yüze eğitim

Güncelleme Tarihi:

Özel ana sınıflarında yüz yüze eğitim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2020 21:06

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan yeni tedbirler kapsamında 'ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verildiği açıklanmıştı. MEB'den yapılan yazılı açıklamada okulöncesi kurumlarında yüz yüze eğitime ara verildiği hatırlatılarak “Özel okullara bağlı anasınıfı ve anaokulları yüz yüze eğitime devam edebilecekler” denildi.

Haberin Devamı

Okulların ara tatil sonrası uzaktan eğitime geçmesinin ardından gözler okulöncesi eğitime çevrilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 81 ile gönderilen yazı aracılığıyla duyurulan kararda, her ilin kendi koşullarını değerlendirerek uzaktan eğitim kararı alınabileceği belirtilmişti. Ancak koronavirüs vaka sayılarındaki artış bu kararın da değişmesine yol açtı. Kabine toplantısı sonrası salgınla mücadele kapsamında alınan yeni tedbirlere göre 'Anasınıfı ve benzeri eğitim sınıfı faaliyetlerine ara verilecektir' denildi.

MEB tarafından illere gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:
“COVID-19 salgınının ilgili yerleşim yerindeki seyri ve çocukların okula devam etme durumları dikkate alınarak yüz yüze eğitime devam eden resmi anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından alınacak kararla uzaktan eğitime geçilebileceği ilgi (c) yazıda belirtildi. Ancak 30 Kasım 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında okulöncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime ara verilmesi kararı alındı.”

Haberin Devamı

Türkiye genelinde, bünyesinde anasınıfı bulunan okullar dahil, okulöncesi eğitim veren 25 bin 640 resmi kurum bulunuyor. Toplam 1 milyon 340 bin 507 öğrencinin eğitim gördüğü resmi anaokulu ve anasınıflarında 72 bin 219 öğretmen görev yapıyor.

ÖZEL ANAOKULLARINDA YÜZ YÜZE EĞİTİME DEVAM
MEB yayımladığı genelgede özel okullara bağlı okulöncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime devam edilebileceğini bildirdi. Bakanlık yetkilileri, "Yazı resmi kurumlarımızı kapsıyor. Bu durumda özel öğretim kurumlarına bağlı anasınıfı ve okulöncesi kurumlarımız yüz yüze eğitime devam edecek. Ancak, il hıfzıssıhha kurulları farklı karar almaları ve uygulamaları bunun dışında değerlendirilmeli" diye açıklama yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!