Son dakika haberler: LGS sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2020 08:52

Öğrenciler ve veliler bu heyecanı aylardır bekliyordu. Bu yıla özel pandemi koşulları, heyecanı bir kat daha arttırmıştı. Sonunda beklenen gün geldi. İstanbul Avcılar'da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına kimliklerini unutan bazı öğrenciler sınava son anda yetişti. Bir öğrenciye kimliğini annesi koşarak getirirken, bir başka öğrenci evde unuttuğu kimliğini taksiyle alıp geldi. Ayrıca, Tokat’ta kimliğini unutan öğrenciler nüfus müdürlüğünde kimliğini çıkartırken, öğrencileri polis ekipleri sınava yetiştirdi. LGS'nin 09.30’da başlayan ilk oturum tamamlandı. Aranın ardından öğrenciler sırayla tekrar sınav salonlarına girdi. Saat 11.30'da başlayan ikinci oturum saat 12.50'de sona erdi.

Haberin Devamı

Sınavın yaklaştığı dakikalarda okul önlerinde sosyal mesafe kuralları titizlikle uygulandı. Çocuklar okullara alınırken kendilerine yeni maskeler verildi. Daha sonra ellerini dezenfekte etmeleri sağlandı. Veliler ise okul bahçelerine alınmadı, dışarıda sosyal mesafe kurullarını gözeterek ve maskelerini çıkarmadan beklemeleri istendi.

SON DAKİKADA YETİŞENLER DE VARDI
Günlerdir yapılan uyarılara rağmen kimliğini unutan öğrenciler vardı. Sınavı izlediğimiz İstanbul ve Bursa’daki iki okulda bu öğrencilerden biri dakikalar kala taksiyle yetişerek sınava girebildi. Bir diğeri ise kimliksiz olarak geldiği okulun girişinde babasının eve gidip kimliğini yetiştirmesini bekledi. Sonunda o öğrenci de sınava girebildi.

Son dakika haberler: LGS sona erdi


Haberin Devamı

Bursa’da bir öğrenci ise kısa süre önce geçirdiği kaza nedeniyle kolunu kullanamadığı için yetkililerden yardım istedi. Bu öğrencinin de bir sınav görevlisinin yardımıyla soruları yanıtlayacağı belirtildi.

Sınav başladıktan sonra ilerleyen dakikalarda öğrencilerin heyecanı giderek yatışacak ve dikkatlerini sorulara verecekler. Ancak velilerin heyecanı son dakikaya kadar devam ediyor. Dışarıda çocuklarının sınavdan başarmış olarak çıkmasını bekleyen veliler yaşadıkları heyecan nedeniyle zaman zaman sosyal mesafe kuralını ihlal edebiliyor. Okul önlerinde görevli polis ekipleri velileri sık sık sosyal mesafeye uymaları ve maskelerini çıkarmamaları konusunda uyardı.

***

Esra Ülkar, İstanbul Avcılar’daki Filibeli Ahmet Hilmi İmam Hatip Ortaokulu’nda. Burada öğrenciler 08.00’den itibaren okula gelmeye başladı. Adaylar kapıda bekletilmeden okul bahçesine geçti. Bahçede oluşturulan hijyen koridorunda sıraya giren öğrenciler tek tek sınav binasına alındı. Öğrenciler girişte maskelerini çöpe atarak görevlilerin verdiği yeni maskelerini taktı. El dezenfektanlarını da kullanan öğrenciler, sınava girecekleri sınıflara geçtiler.

Haberin Devamı

Dilek Atlı ise Bursa Yahya Kemal Ortaokulu’nda. Burada okulda sosyal mesafeyi en az bir buçuk metrede tutmaları konusunda uyarı anonsları yapılıyor. Sınav salonlarına saat 08.30 itibarıyla gelmeye başlayan öğrenci ve veliler okul önünde sınav saatini beklemeye başladı. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle okulların çevresinde trafik ya da benzeri sokak gürültüsü olmadığı gözlemlendi. Sınav saatini beklemek için erkenden okul önlerine gelen veli ve öğrencilerin tamamında maske vardı. Okul etrafında gerekli güvenlik önlemleri alınırken sınava giriş için öğrencilere uygulanacak sağlık önlemleri konusunda görevlilerin hazır oldukları göze çarptı.

VELİLER BAHÇEYE ALINMADI

Öğrenciler binalara alınırken velilerin bahçeye girmelerine izin verilmedi.   Sınav sırasında öğrencilerden isteyenler maskelerini çıkardı. Sınavda soru kitapçıklarını dağıtan görevliler eldiven kullandı. Birinci oturum 09.30’da başladı. Bu oturumda öğrencilere Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C İnkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sorularından oluşan 50 soruluk testi yanıtlamak için 75 dakika verildi. Birinci oturum 10.45’te sona erdi.

Haberin Devamı

ARAYA SIRAYLA ÇIKTILAR

Birinci oturum sonunda  öğrenciler ayna anda dışarı çıkarılmadı, binanın durumuna göre zaman aralıkları gözetilerek sosyal mesafeyi koruyacak şekilde bahçeye çıkarıldı. Okul koridoru ve bahçelerde maskelerinin çıkarılmasına izin verilmedi.

İKİNCİ OTURUM 11.30’DA BAŞLADI

Saat 11.30’da başlayan ikinci oturumda öğrencilere matematik ile fen bilimlerinden oluşan 40 soruluk sayısal alan için 80 dakika süre verildi. LGS saat 12.50'de sona erdi.

KİTAPÇIKLAR 22 HAZİRAN’DA

Öğrencilerin soru kitapçıkları 22 Haziran’dan itibaren velilere teslim edilecek.

BAKAN SELÇUK'TAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Twitter hesabından LGS sınavı ile ilgili bir mesaj paylaştı. Bakan Selçuk, ''İçişleri, Sağlık Bakanlığı, yerel yönetimler ve eğitim camiası iş birliğiyle uzun süredir tedbirlerine odaklandığımız LGS’yi huzurla tamamladık. Millî Eğitim Bakanı olarak çocuklarımız ve aileleri başta olmak üzere sürece katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.'' ifadelerinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!