KPSS 2017 tamamlandı! KPSS puan hesaplama işlemi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

KPSS 2017 tamamlandı KPSS puan hesaplama işlemi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 10:14

KPSS 2017 puan hesaplama işlemi, sınavın tamamlanmasının ardından araştırılan konular arasında yer aldı. Türkiye genelinde birçok lokasyonda gerçekleştirilen KPSS 2017 sınavı, saat 10.00'da başladı. Üçüncü ve son oturumda adaylara 160 dakikada 120 soru yöneltildi. Sınavdan çıkan adaylar, akıllarında kalan sorularla puanlarını hesaplamak istedi. Peki, KPSS 2017 puan hesaplama işlemi nasıl yapılır? İşte, detaylar

Haberin Devamı

Kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen KPSS alan sınavlarının üçüncü oturumları tamamlandı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavın ilk oturumları 81 ilde ve Lefkoşa'da saat 10.00'da başladı. İşte, KPSS 2017 puan hesaplama konusu ve detaylı bilgiler

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 3’üncü ve son oturumu başladı. Dün ÖSYM tarafından yapılan uyarının ardından adayların sınava zamanında geldikleri gözlendi.

2017-KPSS alan sınavlarının birinci oturumu cumartesi günü (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) saat 10.00'da, ikinci oturumu ise (Hukuk, İktisat, Maliye) saat 14.30'da gerçekleştirilmişti. Alan sınavına giren adaylar, üçüncü oturuma ise (İşletme, Muhasebe, İstatistik) bugün saat 10.00'da girdi.

Antalya'da sınav öncesi kapılarda görevli polisler, güvenlik kamerası ve elektronik saat eşliğinde adayların üzerlerini arayıp, giriş belgelerini kontrol etti. Sınav kuralları dışında üzerlerinde malzeme getirenler, eşyalarını cam kenarlarına ve kaldırıma bırakmak zorunda kaldı. Bazı adaylar son saniyelerde koşa koşa sınava yetişti. İçeriye girişlere 5 dakika kala görevli polisler kapı önünde öğrencilere acilen içeriye girmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Görevli polisler saat 09.45’de kapıyı kapatırken, sonradan gelen öğrencileri içeriye almadı.

Öte yandan, ÖSYM tarafından yapılan yazılı uyarının ardından adayların sınava zamanında geldikleri gözlendi.

Haberin Devamı

SORULARIN PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILACAK?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

KPSSP120 puanı hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili yılın YDS İlkbahar Dönemi sınavı sonucu kullanılacaktır. KPSSP120 puanının hesaplanmasını isteyen adayların YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri, her yabancı dil için ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır.

Bir testte, en az bir ham puanı bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. YDS’de en az bir ham puanı bulunmayan adayların yabancı dil standart puanı hesaplanmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Tablo-1’deki testlerden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak hesaplanacak olan KPSS puan türleri Tablo- 2’de gösterilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşları bu puan türleri arasından seçecekleri KPSS puanlarını kullanacaklardır.

Tablo-2’de gösterilen ağırlıklara göre, testlerden ve YDS puanlarından elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasında kullanılan standart puanların tümünün olması gerekir.

Adayların ASP’leri kullanılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. Kamu kurum ve kuruluşları, adayları, A Grubu Kadrolar için giriş sınavlarına KPSS puanlarına göre çağıracaklar, giriş sınavı yapmayacak olan kamu kurum ve kuruluşları atamalarda doğrudan KPSS puanlarını kullanacaklardır.

Haberin Devamı

TABLO DETAYLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!