Ders zili yeniden çaldı

Güncelleme Tarihi:

Ders zili yeniden çaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2021 10:20

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıklanan kararla eğitimde de kademeli normalleşme başladı. İlkokullarla köy okullarında ders zili yeniden çaldı. Sabahın erken saatlerinde hazırlıklarını yapan öğrenciler velileriyle birlikte okulun yolunu tuttu. Heyecanı gözlerinden okunan öğrenciler isteğe bağlı olarak 2 Temmuz’a kadar okula devam edebilecek. Bu arada bazı özel okullar açılma kararının akşam saatlerinde gelmesini gerekçe göstererek eğitim öğretime yarından itibaren 2 Haziran Çarşamba) başlayacaklarını açıkladılar.

Haberin Devamı

Milli Eğitim BakanlığıCOVID-19 salgın tedbirleri çerçevesinde kademeli normalleşme kapsamında, 1 Haziran Salı gününden itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacaktır” dedi.  48 gündür eğitime uzaktan devam eden öğrenciler yeniden okula koştu. Haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak okullarda hareketlilik yaşandı. Çocuklar kadar veliler de heyecanlıydı. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda da yüz yüze eğitime haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlandı. Okullardaki yüz yüze eğitim isteğe bağlı olmasına rağmen katılımın oldukça yüksek olduğu gözlendi.

Ders zili yeniden çaldı

Haberin Devamı

ORTAOKUL VE LİSELER HAFTAYA
7 Haziran Pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerde haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçilecek. 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecek. Karneler 18 Haziran'da verilecek.

Haberin Devamı

ZİYA ÖĞRETMEN YÜZ YÜZE EĞİTİMİN İLK GÜNÜNDE ÇOCUKLARLA OKULDA BULUŞTU
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimin ilk gününde Ankara’da Yücetepe İlkokulu’nda çocuklar, öğretmenler ve velilerle buluştu. Çocuklarla bol bol oyun oynayıp, meslektaşları ve velilerle sohbet eden Bakan Selçuk, okullarda yüz yüze eğitimin başladığını “Kavuşuyoruz” diye duyururken hem kendi içindeki hem çocukların içindeki sevinci paylaştığını dile getirdi. Selçuk, “Çocuklarımız okulun mutluluğuyla, oyunların sevinciyle bu dönemi bitirsinler istiyoruz. Önümüzdeki döneme çok daha büyük bir canlılıkla başlasınlar istiyoruz” dedi.

Ders zili yeniden çaldı

Haberin Devamı

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da yüz yüze eğitimin ilk gününde çocukların sevincini paylaşmak için Ankara’da Yücetepe İlkokulu’ndaydı. Çocuklar, Ziya Öğretmen’e okulu ne kadar özlediklerini, bugün neler hissettiklerini anlattı. Miniklerle Ziya Öğretmenin sohbetine kahkahalar eşlik etti.

Bakan Selçuk, birinci sınıf öğrencileriyle bizzat ilgilendi. Çocuklar, Ziya Öğretmen’e nasıl okuduklarını gösterdi. Sınıfların ardından Bakan Selçuk, öğretmenler odasını ziyaret ederek, meslektaşları ile sohbet etti.

Okul ziyareti sonrası duygularını paylaşan Bakan Selçuk, okullarda yüz yüze eğitimin başladığını “Kavuşuyoruz” diye duyururken hem kendi içindeki hem çocukların içindeki sevinci paylaştığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Sınıflarda çok büyük bir mutluluk olduğunu belirten Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çocuklar sanki birdenbire gökyüzüyle tanışmışlar gibi. Niye seviniyorsunuz diye de sordum hepsine. Şunu söylüyorlar: arkadaşlıklar var, oyunlar var, öğretmenlerimizi özledik, uzaktan eğitimde istediğim gibi duygularımı ifade edemiyorum diyen çocuklarımız var. Bunu herkesin görmesi lazım… Çocuklar için adil ve sağlıklı bir şekilde okulların açık tutulmasının niye önemli olduğu, sosyalleşmenin, arkadaşlığın, ruh sağlığının, kişilik gelişiminin, sosyal duygusal gelişimin niye önemli olduğunu o kadar net görüyoruz ki böyle bir ortamda. Elbette önce sağlık diyoruz, riskli olduğunda okulu kapatıyoruz. Eleştiriler olur bunlar olağan şeylerdir. Ama niye kapatıyorsunuz ya da açıyorsunuz denildiğinde sağlam gerekçelerimiz var. Çocuklarımız 1 ay da olsa okulun mutluluğuyla, oyunların sevinciyle bu dönemi bitirsinler istiyoruz. Önümüzdeki döneme çok daha büyük bir canlılıkla başlasınlar istiyoruz. Biz de eğitimciler olarak, öğretmenler olarak mutluyuz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!