‘‘Efsane geliyor’’ diye tenis severleri yeniden avladılar

‘‘Boris Becker’’ın ismi kullanılarak organize edilen hayali turnuvayla tenis severler bir kez daha avlandı. İlki, geçtiğimiz Mart ayında düzenleneceği duyurulan turnuva, bu kez 30 milyar liralık bilet satıldıktan sonra iptal edildi. Yine satılan biletlerin bedelleri iade edilmedi, iki gün süreyle kiralanan kortların bedeli de ödenmedi.

ORGANİZE ettiği konserlerin biletlerini sattıktan sonra, gösterileri iptal edip, topladığı paraları iade etmemeyi alışkanlık edinen organizatör Turgay Yağan, bir dönemin efsane tenisçisi Boris Becker'ı kullanarak, tenis severleri bir kez daha üzdü. Boris Becker'ın yanı sıra Michael Stich, Charly Steeb ve Emilio Sanchez gibi dünyaca ünlü tenisçilerin katılacağı Uluslararası Legends Tournament İstanbul adlı Tenis Turnuvası, biletleri satıldıktan sonra ikinci kez iptal edildi. Yine bilet bedelleri iade edilmedi, kort kirası da ödenmedi.

Turgay Yağan, Tenis Magazin adlı derginin üstlendiği Uluslararası Legends Tournament İstanbul Tenis Turnuvası'nı ilk olarak geçtiğimiz Mart ayında organize edip, biletleri sattıktan sonra iptal etmişti. 22-23 Mart tarihleri arasında TED kortlarında gerçekleştirileceği açıklanan turnuvaya Becker gibi dünyaca ünlü tenisçilerin katılacağı duyrulmuş, turnuvanın gerçekleştirileceği tarihlerde TED kortları 8 milyar lira karşılığında kiralanmıştı. Biletler, 50 milyon lira ile 300 milyon lira arasında değişen fiyatlarla satışa çıkarılmış ve Becker'ı izlemek isteyen Türk tenis severler, 22 milyar liralık bilet almıştı. Ne var ki, daha önce organize edilen konserler gibi bu turnuva da tam başlayacağı gün, Irak Savaşı gerekçe gösterilerek, iptal edildi. Buna karşın, satılan turnuva biletlerinin bedeli ve TED'e olan kort kira borcu ödenmedi.

TED UYARMIŞTI

Bunun üzerine TED Klübü, Boris Backer'ın BCI Holding adlı kuruluşuyla temasa geçti. Yaptığı temaslar sırasında, turnuvanın asıl organizatörünün Tennis Magazin değil, Turgay Yağan olduğu ortaya çıktı. TED Başkanı Prof.Dr. Mehmet Tınaz, satılan biletlerin bedeli ve kiralanan kortların borcu ödenmeyen turnuvanın yeniden organize edileceğinin açıklanması üzerine, tenis severleri aldanmamaları için uyarmıştı.

Buna rağmen, aynı turnuva altı ay sonra yeniden organize edildi. Bu kez, TED Klübü kortları yerine, Haldun Alagaş Spor kompleksi seçildi. Turnuvaya ilgiyi artırmak için de, bir medya kuruluşuyla sponsorluk anlaşması yapıldı. Bu yolla, turnuvanın basın kanalıyla duyurulması da sağlandı. Bu kez biletler, 40 milyon lira ile 230 milyon lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu.

TED Başkanı Mehmet Tınaz'ın uyarısına rağmen, 30 milyar lira karşılığında 350 bilet satıldı. Turnuva düzenleneceği 13 Eylül Cumartesi günü, yeterli talep olmadığı gerekçesiyle bir kez daha iptal edildi.

Arkadaşımız Ceyhun Kuburlu, biletleri satıldıktan sonra ikinci kez iptal edilen turnuvayla ilgili olarak Haldun Alagaş Spor Kompleks'i yetkilileriyle görüştü. Yetkililer, turnuva için tesis kortlarının Yaman Yamaner tarafından iki gün süreyle kiralandığına dikkat çekerek, ‘‘Ancak, turnuva gerekçe gösterilmeden iptal ettiler. Bilet bedellerini ödemedikleri gibi, bize olan kort kirasını da vermediler’’ dedi.

Tenis Magazin Yetkilileri ise daha önceden satılan biletlerin paralarını iade etmek için girişimlerde bulunduklarını, turnuva için bilet alan tenis severlere ulaşmaya çalıştıklarını öne sürdüler. Turgay Yağan, daha önce de organize ettiği konser ve gösterileri iptal edip, bilet bedellerinin üzerine oturmuştu.
Yazarın Tüm Yazıları