Son dakika...DSÖ ekibi aylar süren bekleyişin ardından nihayet Vuhan’a vardı…

Güncelleme Tarihi:

Son dakika...DSÖ ekibi aylar süren bekleyişin ardından nihayet Vuhan’a vardı…
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2021 08:57

Son dakika haberleri...Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) uzman bir ekip koranavirüsün kökenine dair bilimsel araştırmalar yürütmek üzere Singapur'dan Çin’in Vuhan kentine vardı. 13 kişilik ekipten 2 kişinin Singapur'da koronavirüs testi pozitif çıktı, test sonucu pozitif çıkan 2 bilim insanı Singapur'da karantina altına alındı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, 6 Ocak’ta düzenlediği olağan basın toplantısında, koronavirüsün kaynağının araştırılması için örgütle istişareler yürütüldüğünü açıklamıştı.

Haberin Devamı

Çin’in devlet yayın kuruluşunun İngilizce yayın yapan kanalı, ekibin Vuhan Havalimanı’na iniş görüntülerini paylaştı.

Bir süredir Çin’in ekibin girişine izin vermediği haberleri basına yansıyordu.

Bilim insanları yaklaşık bir ay şehirde kalarak salgının çıkış sebeplerini araştıracak.

Öte yandan 13 kişilik ekipten 2 kişinin Singapur'da yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı, test sonucu pozitif çıkan 2 bilim insanı Singapur'da karantina altına alındı.

11 bilim insanının bölgedeki bilimsel araştırma enstitülerinin ve hastanelerin yetkilileri ile görüşeceği aktarıldı. Araştırma ekibinin Vuhan deniz ürünleri pazarında da detaylı incelemeler yapacağı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde DSÖ, Pekin yönetimini ‘bilimsel araştırmalarının önünü kesmekle’ itham etmişti.
Pekin yönetimi salgının kaynağının Vuhan şehri olmadığını vurgulamıştı.

DSÖ ekibinin çalışmalarına başlamadan önce 2 hafta boyunca karantinada kalacağı bildirildi.

VİZE PROBLEMİ YAŞANMIŞTI

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, 5 Ocak’ta yaptığı açıklamada, koronavirüsün kökenini araştırmak için Çin’e gitmesi beklenen uluslararası bilim insanlarının durumuna ilişkin "Çinli yetkililerin Çin’e gidecek heyet için gerekli izinleri henüz tamamlamadığını öğrendik.

Ekibin iki üyesinin (Çin’e) yolculuklarına çoktan başlamış olması ve diğerlerinin de son dakikada seyahat edememesi nedeniyle bu haber beni büyük hayal kırıklığına uğrattı." ifadesini kullanmıştı.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

BAKMADAN GEÇME!