Dinle küçük adam

DÜN geceki maçı unut önce..

Haberin Devamı

Bırak Benfica’yı yenmeyi.. Elemeyi.. Amsterdam’a gitmeyi.. Kupayı almayı.. Önce kaldır başını havaya ve avazın çıktığı kadar bağır.. “Artık korkmuyorum sizden” de.. Artık korkmuyorum.. Ne Barça yenilmezdir bu dünyada ne de Real.. Benfica’yı yendi Fenerbahçe  dün.. Ama en önemlisi korkusunu yendi bir kez daha.. Başaramamaktan korkmak öğretilmişti bu camiya.. Başaramamaktan korkmak..
Ve bir “Korkmaz” çıktı.. Bitirdi o korkuyu.. “Gönül” den oynadı yine bir çocuk.. Yine “Kara Yılan” gibiydi 7 numara.. Direk var futbolda, penaltı kaçırmak var, hata yapmak var.. Ama hepsini aşmak için Kocaman bir yürek de  var bu camiada.. Başında zor zamanların insanı var..
Ve taraftarı var.. Varını yoğunu ortaya koydu herkes.. Her taraftar.. Televizyon başındaki, radyodaki.. Ve belki de sen.. Tatlı uykunda..

Haberin Devamı

Amsterdam’a bir bilet

Dinle Küçük Adam.. Yıllardır yazdım sana.. Adını bilmeden.. Geleceğini bilmeden.. Cinsiyetini bilmeden.. Ama sen geldin.. Bir bahar akşamı.. Bir Mayıs akşamı.. Dünyamı değiştirdin.. Ve bana hayatımın en büyük mutluluğunu yaşattın.. Şimdi sana ilk yaşgünü hediyeni almaya gidiyorum.. Bir bilet.. Amsterdam’a bir maç bileti..
Dinle benim Küçük Adam’ım.. Sen öyle bir ülkede doğdun ki, bunu damarlarındaki kanda hissedeceksin her yaş gününde.. Her adımın.. Ağzından çıkan her harfte.. Asla ve asla vazgecmeyenlerin öyküsünü dinleyeceksin benden.. Yıkılmayanların.. Ayakta kalanların.. Fenerbahçe, “sıcakta yağan bir yağmur gibidir” demiştim sana bir Mayıs akşamı.. Ve şimdi Fenerbahçe’nin yeni bir yüzüyle tanıştı bütün ülke.. Bütün Avrupa..

Korkmazsan gerisi gelir

Futbola doğan ışıktır Fenerbahçe.. Belki geç doğar bu ışık.. Ama sabırlıdır.. Emindir hedefinden.. Bu yıl olmazsa geleek yıl.. Olmazsa sonraki yıl.. Ama bir gün bilir ki Fenerbahçeli, “Evet dünyanın en büyük spor kulübünün” taraftarıyım ben, diyecektir..
Dinle Küçük Adam.. Senin doğum gününde bu takım finale çıkmış olacak belki.. Belki de sana en büyük hediyeyi verecek, en çok sevdiğin futbolcu olan Kuyt.. Ama bir şeyi asla ve asla unutma oğlum.. Korkma.. Korkmazsan; gerisi Marsilya, gerisi Lazio, gerisi Benfica.. Yeter ki korkma..


 

Yazarın Tüm Yazıları