Alışveriş Cadısı
Alışveriş Cadısı
Alışveriş CadısıYazarın Tüm Yazıları

Çakma Lacoste ile Nike sergi açtı

Frankfurt’taki tasarım fuarlarından birinde görmüştüm ilk kez ‘taklit ürünler sergisi’ denen şeyi. Acayip eğlenceliydi. Tasarım objelerin orijinalleri ile taklitleri yanyana sergileniyordu ve çiçek sulama kabının bile ‘çakması’ vardı. Sergileme şekli, verilen bilgiler de muhteşemdi.

Haberin Devamı

İstanbul’un ilk Taklit Ürünler Sergisi’nin açıldığını duyunca hemen atlayıp gittim. Sergi, Aqua Florya AVM’nin alt katında. Hani şu İstanbul Akvaryum’un da içinde olduğu alışveriş merkezi. Bu vesileyle ilk kez ziyaret etmiş de oldum. Denize sıfır AVM’ye (maalesef iki katı denize sırtını dönmüş) x/images/100/0x0/55eb0a59f018fbb8f8a72254-ray veya herhangi bir güvenlik kontrolünden geçmeden girildiğini görünce gözlerim yaşardı. Kapıya doğru yürürken farkında olmadan cebimdeki metalleri yoklamaya başlamıştım oysa.
Aqua Florya, ferah ve pazar günü gitmiş olmama rağmen içindeki gürültüyü ve kalabalığı ziyaretçisine yansıtmayan bir alışveriş merkezi. Marka yoğunluğu üst-orta sınıfta. Zaten market olarak Migros veya Carrefour yerine Macro Center tercih edilmesinden de anlaşılıyor hedef kitlesi. Yeme-içme mekanları konusunda da iddialı.

 

Haberin Devamı


Gelelim sergiye...
Dünyada satılan her 10 üründen 1’i taklit. 1990’lardan bu yana yüzde 400 büyüyen taklit ürün ticaretinin 2020’de 2 trilyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Ben çok heyecanlanarak gittim sergiye ama alt katta, pek de trafik olmayan bir köşede, pek de dikkat çekmeyecek biçimde yerleştirilmişti ürünler. Bürokratik bir hali vardı diyeyim. Ama yine de ilginç. Toplam 80 tescilli marka, yanında taklidiyle yan yana görülüyor. Saat, cep telefonu, parfüm, çanta, ayakkabı, oyuncak, kulaklık, her şey var. İtiraf etmeli ki, bazıları orijinallerinden dana iyi görünüyor. Elbette görünüşte sadece. Sigara filtre ağızlığı olan Süzen’in bile taklidi olduğunu biliyor muydunuz? İnsan niye taklit filtre yapar ki?

 

 Çakma Lacoste ile Nike sergi açtıÂÇakma Lacoste ile Nike sergi açtı

 Çakma Lacoste ile Nike sergi açtıÂÇakma Lacoste ile Nike sergi açtı

 

Haberin Devamı


Sergiyi düzenleyen, Türk Patent Enstitüsü ile Grup Ofis Marka & Patent. 21 Nisan’a kadar Aqua Florya’da, 27 Nisan-5 Mayıs arasında Trump AVM’de olacaklar. Umarım orada daha dikkat çekici bir sergileme olur.

 

 

Çakma Lacoste ile Nike sergi açtıÂÇakma Lacoste ile Nike sergi açtı


Solda orijinal, sağda taklit oyuncakları görüyorsunuz. Bana sorarsanız taklidi tercih etmenin en riskli olduğu konu, çocuğunuzun eline tutuşturduğunuz oyuncaklar. Fakat çakma eşek İgor, tüm bezgin ve mutsuz haliyle çizgi filmdeki karakterin hakkını daha iyi vermiyor mu?

 

 


BU FIRSATLAR KAÇMAZ

 

 Koton

 

 Çakma Lacoste ile Nike sergi açtı

 

 

Colin's                                                      

Çakma Lacoste ile Nike sergi açtıÂÇakma Lacoste ile Nike sergi açtı   Â


* Adidas seri sonu mağazalarında yüzde 70’e varan indirim başladı
* Outdoor malzemeleri satan Adrenalin’de, Zajo teknik outdoor giyim ürünlerinde yüzde 50 indirim var.
* Colin’s, 30. kuruluş yılında Shop&Win kampanyası düzenliyor. 12 Mayıs’a kadar 50 liralık alışveriş yaparak çekilişe katılanlar iPad’den notebook’a, Xbox’dan kulaklığa kadar pek çok hediye kazanma fırsatı yakalayacak.
* Alışveriş sitesi 1V1Y.COM’de yine Pindirim zamanı. Sadece Koton ürünlerinden en sevdiğiniz ürünü Pinterest’te pinleyerek anında yüzde 90 ModaPara indirimi kazanabilirsiniz. Unutmadan, Pindirim 18 Nisan’da.

 

 

Haberin Devamı

AVM’LERDE NELER OLUYOR

 

BUGÜN NE GİYSEM ORİON’DA

Reyting rekorları kıran yarışma programının AVM turnesi devam ediyor. 29 Nisan-3 Mayıs arasında İstanbul Orion’dalar. Çekimlere katılmak isteyen herkes Orion’a giderek başvurabilir. Başvurular 20 Nisan’da başlıyor.

 

 

PANAYIR BAÅžLADI

 

Outlet Center İzmit’te 30. Geleneksel Ucuzluk Panayırı başladı. 28 Nisan’a kadar devam edecek panayırda ünlü markalar yine akıl almaz fiyatlarla satılacak.

 

 

DİNOZORLAR PALLADİUM’DA

 

İstanbul Anadolu Yakası’ndaki Palladium AVM, 23 Nisan Bayramı Haftası sebebiyle 19 Nisan-6 Mayıs’ta,
5-12 yaş arası çocukları 150 milyon yıllık fosilleri gün ışığına çıkarmaları için Kids Dino Dig etkinliğine bekliyor. Özel ekip ve ekipmanlarla aldıkları eğitim doğrultusunda kazı yapacak olan çocuklar daha sonra sergi ve çeşitli eğitim alanlarından oluşan tur programını tamamlayarak etkinlik sonunda Dinozor Uzmanı sertifikası alacaklar. Her gün 11:00 - 19:00 arası 50’şer dakika sürecek etkinlik için danışmaya başvurarak kayıt yaptırabilirsiniz.

 



 

Haberin Devamı

Yazarın son yazıları

#12 Nisan 2013 Sizin imdat çekiciniz hangisi?
# 5 Nisan 2013 Tatil alışverişi rehberi
# 1 Nisan 2013 Siyasetçiler de Alışveriş Cadısı’nı okumalı
# 29 Mart 2013 Fırsatları Kaçırmayın
# 25 Mart 2013 Stil ve güzellikte hayat kurtaran uygulamalar
# 18 Mart 2013 Biz de bu mankenlerden istiyoruz

 

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>

Yazarın Tüm Yazıları