Bir Türk tasarımı otomobilin olmazsa olmazları

Güzide bir operatörümüzün nazar boncuklu, kilimli ve çok satacağı pek şüphe götürmeyen akıllı telefonlarını görünce insan “Bir Türk tasarımı otomobilde hangi özellikler olmalıdır” diye düşünmeden edemiyor sevgili trafik canavarı Habitus okuru.

Haberin Devamı

İngiliz bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre Türkiye’de otomobilde seyir halindeyken cep telefonuyla konuşmayan bir ben kalmışım.
Vaziyet böyleyken şu aşağıdaki özelliklere sahip bir otomobili tasarlayacak ilk girişimcinin;
1- Ensesi kalınlaşacak,
2- Genç, güzel ve can sıkıntısından moda uzmanı eşi koluna takacak,
3- Boğaz kulüplerinde bir gecede ev kirası fiyatına şampanya açtıracak,
4- Sırf kendi egosunu okşamak, “Güçlüyüm artık, para bende” demek için adam dövdürmeye başlayacak,
5- “Kısmetthh”, “Hayırlıssı” kelimelerini kullanım sıklığı artacak,
6- Tişörtlerinin yaka altlarında, göğüs bölümlerinde dev marka isimleri oluşmaya başlayacaktır.
İşte o otomobilde bulunması gereken özellikler:
Seyir halinde telefonu sürücünün kulağına götürecek bir otomatik kol: Konsept otomobilimizin telefon çaldığı anda cihazı sürücünün kulağına dayayacak bir aksesuvarı olmalı.
Malum, otoyolda telefonda konuşarak, iki şeridi ortalayıp gidenler yüzünden tabakhaneye gaitasını yetiştirmek için gaza basan slalomcular yasta.
Zaten kulaklık kullanmayı sevmiyoruz.
Hoş, kulaklık ve hoparlör ile konuşmak da kaza riskini artırıyor ancak biliyorsunuz “Bize bir şey olmaz”... O nedenle bu kol, Türk tasarımı bir otomobil için elzemdir dostlar.
Bastığınız zaman korna sesi yerine “Yürüsene **pu çocuğu” diye bağıran akıllı korna:
Çok iyi bildiğiniz üzere yurdumuz yollarında korna gerekli durumlarda değil, küfür etmek, “Çekilsene ulan”, “Höööst”, “Yürüsene be” gibi tepkiler vermek için çalınıyor.
Akıllı kornaya “zaaart” veya bıçkın delikanlı kornası “farafiri farafiri” yanında, çeşitli sinirli tepkiler veren küfür ve cümleler eklenebilir.
Mesela, bir “***na koyayım yürüsene”, bir “S**tir lan” olmazsa olmaz.
Ayrıca şüphesiz minibüs ve dolmuşlara “Kadıköy Kadıköeey”, “Aksara Yaksara Yaksara” diye bağıran versiyonları; bunun yanı sıra güzel kızlara korna çalanlara Sinan Özen’den “Senin ağzını yerim ben buralara kadar nerelerdeydin” şarkısını bağırtacak korna da yazılım uzmanlarımız tarafından geliştirilecektir.
Emniyet kemeri susturucusu ve emniyet kemeri desenli tişört:
Artık emniyet kemeri susturucusu için oto aksesuvarcısı aramaya paydos!
Fabrikadan emniyet kemeri susturucusu takılı olarak sahibine teslim edilen otomobilde ayrıca koltuk döşemesiyle aynı renk ve üzerinde takılı emniyet kemeri baskısı olan tişört hediye edilecek.
Öyle bir tişört ve susturucu ki, polis durdurduğunda bile emniyet kemerinin takılı olmadığını anlayamayacak.
Çakallık yaptığını düşünürken kendi ölümüne davetiye çıkarak yurdum sürücüsüne dev hizmet.
2’si 1 arada korna ve selektör: Selektör ve kornaya basma hareketinin bir arada yapıldığı tüm durumlarda harcanan enerjiyi yüzde 75 azaltacak bir seçenek.
Müşteri arayan taksiler, dolmuşlar, yol kenarında duran dişi kertenkeleye dahi korna-selektör yapabilen adamlar için müthiş kolaylık.
Kornaya bastığın anda otomobil kendi kendine selektör yapacak, selektör yaptığında korna avaz avaz avaz bağıracak.
Daha ne olsun.
Sağa sapacağı zaman beyin dalgalarını okuyabilen ve kendi kendine sinyal ışığı yakan sensörlü sinyal:
Efendim, biliyorsunuz yurdumuzda SİNYAL VERMEK ÇOK ZOR. Önünüzdeki aracın sola sapacağını telepati yöntemiyle anlamanız ve ona göre fren yapmanız bekleniyor.
İşte, yüzde yüz bu topraklardan çıkma otomobilimiz, sürücünün beyin dalgalarını okuyabilen ve sağa-sola sapacağı zaman kendinden sinyal veren ultra teknolojik bir cihazı içinde barındırıyor olacak.
Bunun yanı sıra sinyal vermeyenleri tespit edip “Sinyal versene ulan, öküz” diye bağıran korna da otomatik olarak devreye girecek.

Yazarın Tüm Yazıları