Bir dünya markası Altınkapı’yı Kardeş kavgası bitirecek

Yiyecek-İçecek sektöründe, İzmir’in gurur duyduğu markalardan biri de Altıkapı.

Haberin Devamı

Genç patronlardan sevgili Cüneyt Altınkapı, çocukluk arkadaşım. Çok da sevdiğim ve takdir ettiğim bir iş adamı. Karısı Gönül de öyle. Zaten  markalaşmalarında Gönül’ün zehir gibi beyni, becerisi, kıvrak zekası ile vizyonu önemli rol oynadı. Kızları Sezen ve oğulları Yiğit de, arkalarından iyi bir yönetici olarak geliyorlar. Hafta sonu konuklarımla Alsancak  Altınkapı’ ya gittim. Servis ne yazık ki kötüydü. Yediklerimden de pek keyif almadım. Dört İskender kebap, bir Adana ve de salata 120 TL verdim. Hemen arka masamda, bir zamanların star türkücülerinden sevgili Şakir Öner Günhan’ ın ayrıldığı eşi Gülbin Hanım vardı.  Kuşadası’na dört arkadaşıyla kampa gidiyorlarmış. Keyifli bir yemek için,  benim yazımdan ve de İzmir’de kaldıkları yıllardan bildikleri Altınkapı’ya gelmişler. Yemek boyunca servisten yakınıp durdular.  Başka masalar da öyle. Sordum, üç patrondan hiç biri işin başında değildi. Araştırdım, kanlı bıçaklı olmuşlar. Şoke oldum. Halbuki Cüneyt ve eşi Gönül olduğu zaman tabiri caiz ise sinek uçmaz, tek aksama olmazdı.
Tam 32 yıldır ayakta
1978 yılında küçücük bir dükkanda köfte yaparak başladı  Levent, Cüneyt ve Akın bu işe. Üç kardeş, Altınkapı adını verdiler  bu işletmeye.  Uğruna, Özkesen olan soyadlarını bile Altınkapı yaptılar. Kalite ve lezzetten ödün vermeyerek büyüdüler. Karşıyaka Bostanlı, Çeşme Ilıca ve Alsancak’ da yalnız kebap değil balık ve Osmanlı yemeklerinde de iddialarını kanıtladılar. Dünya starlarından, Türkiye’nin starlarına pek çok ünlü ismi de ağırladılar. Çok üzüldüm. Cüneyt ve Levent ile konuştum. Burada biraz da Levent’i haklı buldum. Çünkü Cüneyt gençliğinde de  çabuk öfkelenirdi. Yani insan 7’sinde neyse 70’şinde de aynı demek. Neyse. Bir sürü dedikodular. Araya pek çok dost ve önemli isim girmiş barıştırmak için. Biraz da küçük kardeş Akın’ın boş boğazlığından kaynaklanmış. Nedenlerini tek tek biliyorum ama aileye saygımdan yazmıyorum. Bayramda da kırgınlık devam etmiş. Düne kadar bir birlerini çok seven bu üç kardeşi, paranın bozduğunu hiş sanmıyorum. Cüneyt, Levent ve Akın, bir an önce barışın. Zaten Müslümanlıkta küslük, bir mendil kuruyuncaya kadar. Yoksa koskoca bir marka yok olup gidecek. Kavganın olduğu yerde bereket de olmaz. Benden söylemesi.

Haberin Devamı

Marrakech  açık ara yarışı zirvede kapattı

Haberin Devamı

Kim ne derse desin Çeşme’de sezon iki ay. Hatta sevgili Mahmut Özgener’ le, geçtiğimiz hafta sonu yaptığım röportajda da bunu konuştuk. Çeşme’de çok mekanın açıldığını tartıştık. Bu mekanların sonunda da hayal kırıklığına uğrayacaklarını üzülerek söyledik. Sonuç ne yazık ki öyle. Pek çok işletme sezonu zararla kapatmış. Bu arada, sevgili Mahmut’un da çok takdir ettiği, yakın arkadaşımız Mehmet Özener’in başarısını ise herkesin alkışlaması gerek. Kendi konseptinde Mehmet bu sezonun en iyi işini yaptı. Bırakın Türkiye’deki spor, sanat, sinema ve televizyon starlarını, komşudan da pek çok star isim Mehmet’in Marrakech’ni tercih etti. Niye mi? Mehmet laf ve dedikodu üretmedi. İşini yaptı. Saat 05.00’de evine gitti. 08.30’da da dükkanının başında oldu. Demet Akalın Memo’nun  mekanından çıkmadı. Klip bile çekti. Yıldırım evliliklerini yıldırım boşanmayla sona erdiren, Manken Özge Ulusoy ile televizyoncu Ferruh Taşdemir orada evlendi. Naz Elmas, Zeynep Beşerler, Kenan İmirzalioğlu, Beren Saat, İzmir’in popüler isimleri herkes oradaydı. Mehmet, bayram sonrası zirvede kapattı Marrakech’i. Hem de rakiplerine açık ara fark atarak. Şimdi kışlık yerini açacak. Alsancak’da. 23 Eylül’de Amerika’ya gidiyor. Oradan Miami ve Paris. Dünyada eğlence yaşamındaki trendleri inceleyecek. 29 Ekim’de de kışlık Marrakech’i büyük bombalar ve sürprizlerle açacak. Açılış gecesi konuklar arasında popun yeni divası Demet de olacak.

Haydi dansa

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediyesi Dans Festivali yarın başlıyor. Çeşme Festivali’ne kusursuz imzasını atan Erol Yaraş, bu festivalde de  başarısını ortaya koyuyor. Yarışmaya katılacak olan ülkelere gelince; ?İngiltere ?Fransa ?Türkiye ?Slovenya ?Bulgaristan ?Avusturya ?Macaristan ?Polonya ?Norveç ?Rusya ?Ukrayna ?Hollanda ?Litvanya  ?İtalya ?Finlandiya


Todes’den harika final

İzmirliler finalde , Alla Duhova tarafından 1986’da St.Petersburg’da kurulan “Todes Dans Grubu” nu izleme fırsatını yakalayacaklar.  Bugün tüm dünyada popüler olmuş bir topluluk. ‘Todes’ dansı, break dans, buz pateni ve balenin karışımı. Dünyanın en büyük koreograflarından biri olan, grubun kurucusu Alla Duhova, Vladimir  Putin tarafından büyük ödüle layık görülmüş.  Yaratıcılıkta zirveye çıkan on kadından biri seçilmiş.

İzmir’e yazık olmuş

Haberin Devamı

Sevgili Şenay Hanım; Ben 30 senedir Miami’de yaşayan bir Levantenim.  20 Yaşına kadar İzmir’de yaşadım.  Şu an Miami’de sizin de bir kaç kez geldiğiniz bir restoran zincirinin ortaklarındanım. Hatta bir keresinde Miami’deki New’s Cafe’lerin ortağı Boğaç Bey, bir keresinde de Sezar Otelleri’nin sahibi Ergun Bey ve ailesi ile geldiniz. Ama tanışamadık. İzmir bende bir sevdaydı. Amerika’da New York’da yaşayan yine eğlence sektörü ile uğraşan üç arakadaşım ve eşlerimizle geldik. Asıl Çeşme’de tatil yapmaktı amacımız. Akrabalarımızı görmek ve özlem gidermek için de iki gün Hilton Oteli’nde konakladık. Deniz Restoran’da yemek yedik. Ama o faytoncuların rezillikleri, atların pislikleri, ortaya yayılan idrar ve bok kokuları keyifli bir yemek yememizi engelledi. 30 senede bir adım öteye gidilmemiş. Sokaklar pislik içinde. O Kordon’un hali ne öyle. Kemeraltı bitmiş. Utandım. Yalnız Çeşme Marina ile gurur duydum. Ama Çeşme’ye de yazık olmuş. Arkadaşlarım, bana “Siz elinizdekilerin değerini hiç bilmiyorsunuz. Dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyorsunuz” dediler.

Yazarın Tüm Yazıları