Polis Akademisi bekçilik yazılı sınav sonuçları tarihi: 2023/1 Bekçilik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

Polis Akademisi bekçilik yazılı sınav sonuçları tarihi: 2023/1 Bekçilik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2023 12:41

Bekçi olmak için ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik parkuru gibi süreçleri geride bırakan adaylar 30 Eylül’de düzenlenen yazılı sınavlara katıldı. Bekçi olabilmek için sınavlardan en düşük 50 puan elde edilmesi gerekiyor. Başarı notunun altında kalan adaylar elenecek. Sınav sonuçları meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. Sınavlarının tamamlanmasının üzerinden 2 hafta geçerken gözler sonuçlar için Polis Akademisi’ne çevrildi. Sınavların değerlendirmesinde 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürecek. Peki 2023/1 Bekçilik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, sınav sonucu için açıklanan tarih…

Haberin Devamı

Bekçilik yazılı sınavları Ankara’da düzenlendi. Sınavların tamamlanmasıyla beraber adaylar sonuçlara odaklanmış durumda. Sınav kılavuzunda Polis Akademisi sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi ilan etmişti. Adaylar ise sınavların erken açıklanma ihtimali üzerinde duruyor. Bekçilik sınavı değerlendirmesi 100 puan üzerinden yapılıyor. Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar sonuçlar açıklandıktan sonra başlayacak. Bekçilik sınav sonuçları ekranına meb.gov.tr ekranından erişim sağlanacak. Adaylar T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sorgulama yapabilecek. Sonuç ekranında adayların doğru-yanlış sayıları ve toplam puan bilgisi yer alacak.

BEKÇİLİK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Polis Akademisi’nin gündeminde sınav sonuçlarının erken açıklanma ihtimali bulunmuyor.

Haberin Devamı

Daha önce duyurulan takvime göre yazılı sınav sonuçları 23 Ekim Pazartesi günü açıklanacak.

Sonuçların açıklanma saatine ilişkin ise bir bilgilendirme bulunmuyor.

BEKÇİLİK SONUCU NASIL SORGULANIR?

Bekçilik sınavları 100 puan üzerinden değerlendirilecek. En düşük 50 puan alan adaylar başarılı olacak. Sınav sonuçları meb.gov.tr adresinden duyurulacak. Adaylar T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sorgulama yapabilir.

Sonuç ekranında adayların doğru-yanlış cevap sayıları ve toplam puan bilgisi yer alacak.