AÖL sınav tarihleri belli oldu... Açık öğretim lise kayıtları ne zaman bitecek?

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınav tarihleri belli oldu... Açık öğretim lise kayıtları ne zaman bitecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2022 13:25

AÖL kayıtlarının ne zaman biteceği henüz kayıt ve kayıt yenileme işlemini tamamlamayan öğrencilerin yoğunlaştığı konulardan oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme işlemleri Ekim ayında sona erecek. Peki, Açık öğretim lise kayıtları ne zaman bitecek?

Haberin Devamı

Kayıt işlemi sonrası AÖL 1. Dönem ders seçme işlemi, “Ders Seçme ve Kayıt Yenileme İşlemleri” menüsü altında yer alan “Ders Seçme İşlemi“ seçeneğinden gerçekleşecek. Açık Öğretim Lisesi'ne ilk kayıt yaptıracak olan öğrenci; öncelikle T.C. kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara sınav ücretini yatıracak. İşte, AÖL kayıtlarında son durum...

AÖL KAYITLARI NE ZAMAN BİTECEK?

Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi için 22 Ağustos 2022 tarihinden 7 Ekim 2022 tarihi mesai bitimine kadar Ek'teki kılavuzlar doğrultusunda ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri yapılacaktır.

MAZERETLİ AÖL KAYITLARI NE ZAMAN?

Belirtilen tarihlerde çeşitli nedenlerle kayıt işlemlerini yaptıramayan öğrencilerden Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencileri 26 Eylül 2022 tarihinden 30 Eylül 2022 tarihi mesai bitimine kadar; Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi öğrencileri 10 Ekim 2022 tarihinden 14 Ekim 2022 tarihi mesai bitimine kadar kayıt işlemlerini tamamlayabileceklerdir.

Haberin Devamı

SINAV TARİHİ BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yayımladığı 2022-2023 iş takvimine göre;

AÖL 2022-2023 eğitim dönemi, 1. dönem sınavları Aralık ayında uygulanacak.

Sınavların tam başlama tarihi netlik kazandığında haberimizde yer vereceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası: