ALES sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? ALES/2 sonuçları için geri sayım

Güncelleme Tarihi:

ALES sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak ALES/2 sonuçları için geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2022 18:08

ALES sonuçları için araştırmalar başladı. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı geride kaldı. ALES/2 oturumu 21 Ağustos'ta merkezi olarak yapıldı. Sınava başvuran adaylar giriş belgelerinde belirtilen yerlerde ALES'e girdiler. Şimdi sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. Peki, ALES sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2022-ALES/2) yapıldı. Öte yandan ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 2022-ALES/2 temel soru kitapçığı ile cevap anahtarının yüzde 10'u erişime açıldı. Şimdi ise binlerce adayın sonuçlar hakkındaki araştırması hız kazandı. ALES sonuçları eylül ayında açıklanacak. İşte detaylar

Akademik kariyer yapmak isteyen adaylarım katılım sağladığı ALES soruları ve cevapları, ÖSYM tarafından erişime açıldı. ALES soruları ÖSYM'nin internet sitesinden PDF olarak indirilecek. Soru ve cevap anahtarı ile netleri hakkında bilgi sahibi olan adaylar sınav sonuçlarını 9 Eylül'de öğrenecekler.

CEVAP ANAHTARLARI YAYIMLANDI

21 Ağustos 2022 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (2022-ALES/2) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır.

Haberin Devamı

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamını 21 Ağustos 2022 tarihinde saat 13.30'dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Temel Soru Kitapçığı görüntüleme süreci 31 Ağustos 2022 tarihi saat 23.59’da sonlandırılacaktır.

SONUÇ TAKVİMİ

Adaylar sınav sonuçlarını 9 Eylül'de öğrenecekler.

Haberle ilgili daha fazlası: