2022 Hafızlık sınav sonuçları bekleniyor... Hafızlık sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

Güncelleme Tarihi:

2022 Hafızlık sınav sonuçları bekleniyor... Hafızlık sınav sonuçları ne zaman açıklanır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2022 09:30

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Kur'an kurslarında ve dışarıdan kendi imkânlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlara yönelik düzenlenen 2022 yılı III. Dönem Hafızlık Tespit Sınavına dair sonuçlar, sınava katılım sağlayan adaylarca sorgulanıyor. Peki, Hafızlık Sınav sonucu ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

İl ve ilçe müftülükleri aracılığıyla Kur’an kursunda kayıt olan ve Dışarıdan hafızlıklarını tamamlayanlar için düzenlenen sınavda şimdi ise sonuç takvimi gündemde. Hafızlık Tespit Sınavı sözlü olarak yapılacak ve 70 puan alan aday başarılı sayılacak. İşte, III. Dönem Hafızlık Tespit Sınavına dair son bilgiler...

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Hafızlık sınavı sonuçları 21 Eylül 2022 tarihinde açıklanacak.

Sınav ve sonuçları ile ilgili internet sitesinden yapılan tüm duyurular tebligat niteliğinde olduğundan adaylara ayrıca tebligat yapılmayacak.

Adaylar; Hafızlık Tespit Sınavı sonuçlarını https://dibbys.Diyanet.gov.tr/EHYS/Hafizlik/HafizlikSinavSonucuSorgulama.aspx adresi üzerinden öğrenebilecek.

BELGELER NE ZAMAN ALINACAK?

Sınavda başarılı olarak belge almaya hak kazanan öğrencilerin "Hafızlık Belgeleri" eğitim gördükleri Kur’an kursunun bağlı olduğu müftülüğe, hafızlığını kendi imkânlarıyla tamamlayan ve dışarıdan sınava katılarak belge almaya hak kazananların belgeleri ise başvuru esnasında belirttikleri müftülüklere gönderilecek.

Haberle ilgili daha fazlası: