Beşiktaş'ın Gökhan Gönül'ü yok

Takımın, tıpkı Fenerbahçeli futbolcu gibi ileri ve geri oynayabilen güçlü bir oyuncuya ihtiyacı var. Acilen Bosingwa ya da önemli bir isim transfer edilmeli.

GEÇEN sezon UEFA Avrupa Ligi’nde Türkiye’yi başarı ile temsil ederek 14 müsabaka oynayan ve Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Beşiktaş’ta yeni sezon heyecanı 28 Haziran’da start alacak. Schuster’in bıraktığı kadroyu ayakta tutmayı başaran teknik direktör Tayfur Havutçu gerek sistemi, gerekse akıllı yönetimi ile kupayı kazanmanın mutluluğunu yaşatırken, başkan Yıldırım Demirören ve yönetimi tam yetki vererek yeni dönem için takımı kendisine teslim etti. Tayfur Havutçu’nun Schuster döneminde tespit ettiği eksikler de yönetim tarafından bir bir karşılandı.

Sağ bekte sorun

Havutçu’ya göre en büyük sıkıntı savunmanın sağ ve sol kanatlarında yaşandı. Özellikle sağ bekte sorun olması siyah beyazlı taraftarları çileden çıkarıyor. Beşiktaş’ın, Fenerbahçeli Gökhan Gönül gibi ileri ve geri oynayabilen güçlü bir oyuncuya ihtiyacı var. Ekrem’in geçen yıl sakatlığından dolayı kötü performansı ortada. Acilen Bosingwa ya da önemli bir oyuncu alınmalı. Ali Tandoğan’dan sonra sağ kanadın yeri dolmadı. Teknik direktör Tayfur Havutçu, sıkıntı çektiği sağ ve sol kanada Tanju’yu monte edebilir ya da Trabzonspor’da iken sol bek oynayan Egemen’i yerleştirirse takımın havası yerine gelir.

Köybaşı’nı çözemedik

Aksi halde İsmail Köybaşı ile çok sıkıntı çekilir. Sol kanatta geçen yıl İbrahim Üzülmez’den sonra verilen şansları bir türlü değerlendiremeyen İsmail Köybaşı’nın defans mı ofans mı oynadığını kendi dahil kimse çözemedi. Sol kanada Milan’daki Thiago Silva tipinde önemli oyuncu gerek.

Eksikler ortada

Beşiktaş yeni sezona yönetimsel, takım ve taraftar olarak umutlu hazırlanırken, geçen yıl saha içinde eksikliği görülen kaleci, sağ ve sol kanatların etkisiz olması düşündürüyor. Avrupa Ligi’nde mücadele edecek olan Beşiktaş futbol takımında, Rüştü ve Cenk’in yanı sıra mutlaka rekabet havası oluşturacak güçlü bir file bekçisine daha ihtiyaç olduğu şüphesiz.

Takımda stoper bolluğu var

BUNA karşılık Beşiktaş’ta stoper mevkiinde ise çok sayıda oyuncu var. Takımda İbrahim Toraman, Sivok, Sidnei, Ersan Gülüm, Egemen Kormaz, Ferrari gibi isimlerin çokluğu dikkat çekiyor. Orta sahada şu anda sadece ofansif anlamda yüksek kaliteli Fernandes, Simao, Guti, Quaresma fizik ve kondisyonun yanısıra teknik olarak üst düzeydeler. Guti’nin geçen yılki kötü temposunu unutturması gerek, aksi takdirde Havutçu’nun yanından kulübede yerini ayırtır. Forvette ise “Geleceğin Ferdinand”ı olarak gösterilen Bebe ve dünyanın sayılı forvetlerinden biri olan Almeida’nın varlığı teknik ekibe rahatlık veriyor.

Hazır olsunlar

Ancak böylesine büyük oyuncularla donatılmış bir ekip sağ ya da sol kanattaki arızalar yüzünden yeni dönemde sorun yaşarsa, başta Başkan Demirören, yönetim ve teknik heyet hayal kırıklıklarına şimdiden hazır olmalı.
Yazarın Tüm Yazıları