Arda'ya kavuşmak

TÜRK Milli Takımı’nın turnuvaya ‘tamam mı devam mı’ maçıydı dünkü karşılaşma...

Haberin Devamı

Yeni bir takım, yeni oyuncular, yeni sistem ve bazı oyuncuların değişik mevkilerde oynaması ve en önemlisi uzun bir aradan sonra Türk futbolunun yıldızı Arda’ya ve onun golüne kavuşmak daha sevindirici.

Burak pas alamadı

Avusturya Milli Takımı deplasmanda daha iyi oynayan bir takım... Kapanıp kontraatağa hızlı çıkan bir oyun yapısı var; bu da bizi biraz zorladı. Çünkü Türk Milli Takımı çok katı bir savunmaya karşı tek santrforla ve bu santrforla orta saha arasında epey mesafe bırakarak oynadı. Burak Yılmaz istediği pasları alamadı... Çünkü hücumda çoğalamadık ve hep uzun paslarla Burak’la gol aramaya çalıştık. Sahanın da kaygan olmasıyla istediğimiz gol pozisyonlarına ulaşamadık.

Defans kusursuzdu

Guus Hiddink daha dengeli bir santrfor olan Semih Şentürk’ü oyuna sokarak, topu rakip sahada tutmaya çalıştı. Oyunu oraya yıkarak rakibin üstüne gittik ve Gökhan’ın golü geldi. Stresli bir maçtı, kazanmak çok önemliydi. Ve Milli Takım oyuncuları bunu yaptılar... Ama çok eksiklerimiz var, orta sahamız dinamik değil, yavaş. Ayrıca Nuri Şahin’i ofansa daha yakın kullanmak daha faydalıdır. Mehmet Ekici de yetenekli bir futbolcu. Selçuk orta sahanın bütün yükünü ve oyun organizasyonu başarıyla yaptı. Savunma kusursuza yakın oynadı, hiç pozisyon vermedi. Milli Takımımız çok iyi oynamadı ama bu oyunculara sabredilirse bu kadroda iş var. Ve son olarak bu maçı alarak yola devam dedik.

Haberin Devamı

DİKKAT

Yeni bir takım yaratmak için bu Milli Takım’a sabretmek lazım.

BEĞENDiM

Guus Hiddink’in hamlelerini.

BEĞENMEDiM

Bazı oyuncuların performansını.

Yazarın Tüm Yazıları