Büyük Sürgün Kafkasya başlıyor!

1dk okuma

TRT1 ekranlarında yer alacak yeni dizi Büyük Sürgün Kafkasya ilk bölümüyle ekranlara gelecek. İzleyenleri ekrana kilitleyecek Büyük Sürgün Kafkasya dört bölüm yayınlanacak. Büyük Sürgün Kafkasya bu akşam saat 20.00'de TRT1'de.

Haberin Devamı

Büyük Sürgün Kafkasya, 1944 yılında Stalin'in emriyle sürgün edilen Ahıska Türklerinin trajik hikayesini konu alıyor. Yaşadıkları topraklardan sürgün edilen binlerce insanın, sahipsiz, unutulmuş bir halkın üzüntülü hikayesi Fırat Sunel'in 'Salkım Söğütlerin Gölgesinde' ve Gürsel Balcı'nın 'Sınırdaki Sır' adlı romanlarından serbest olarak uyarlandı. Büyük Sürgün Kafkasya bu akşamdan itibaren dört hafta süreyle TRT1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

Büyük Sürgün Kafkasya'nın yapımcılığı 314 Film üstlendi. Fırat Sünel'in 'Salkım Söğütlerin Gölgesinde' ve Gürsel Balcı'nın 'Sınırdaki Sır' adlı romanlarından serbest olarak uyarlanan dizinin senaryosu Ali Can Yaraş ve Özge Efendioğlu tarafından kaleme alındı. Çekimleri Makedonya'da gerçekleşen Büyük Sürgün Kafkasya'nın yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin yapıyor. 



BÜYÜK SÜRGÜN KAFKASYA'NIN OYUNCU KADROSU

Yerli ve yabancı pek çok başarılı oyuncunun rol aldığı dört bölümlük dizide; Melis Birkan, Nilüfer Açıkalın, Tolga Sarıtaş, Elif Atakan, Luran Ahmedi, Elyesa Kaso ve Stefan Sterjovskı gibi isimler de yer alıyor. Ön planda, güçlü bir aşk hikayesi anlatılırken, arka planda ise tarihin sisli gölgeleri arasında yitip giden bir halkın, trajik hikayesi dikkat çekiyor.

BÜYÜK SÜRGÜN KAFKASYA 1.BÖLÜM FRAGMANI



BÜYÜK SÜRGÜN KAFKASYA 1.BÖLÜM 2.FRAGMANI


Haberle ilgili daha fazlası: