Vişne sapı yağları yakmaya yardımcı olur mu?

Vişne sapı zayıflatır mı? Vişne sapı çayı ödem atmaya şişkinlik ve mide ağrılarına iyi gelir mi? Vişne sapının yağ yakıcı etkisi var mıdır?

Haberin Devamı

Günümüzde kanıta dayalı tıp alanında oldukça önemli adımlar atılıyor olsa da uzman görüşüne dayalı tıp ve popüler medyanın etkisiyle tam bir bilgi kirliliği yaşanmaktadır. Hele ki sağlık, beslenme ve diyet gibi alanlarda gündemi meşgul eden pek çok açıklamanın yapılması, baharın habercisi niteliği taşımaktadır.

Tam da bu dönemlerde tezgahlarda yerini alan vişne meyvesinin faydalarından bahsetmek dururken, vişnenin sapı moda haline getirilmektedir. Vişne saplarının önce kurutulması, ardından da kaynatılmasıyla elde edilen çay, mucizevi bir besin gibi lanse edilmektedir:

Vişne sapından yapılan çayın kabızlık, şişkinlik ve mide ağrılarını giderici, mesaneyi temizleyici, böbreklerde oluşabilecek hastalıkları önleyici, kolesterol düşürücü, yağ yakıcı, depresyona yakalanma riskini azaltıcı, astımı tedavi edici, kansızlığı giderici, uyku kalitesini artırıcı, cilt yenileyici ve toksin atıcı özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek kansere yakalanma riskini azaltıcı etkileri olduğu belirtilmektedir. Tabiri caizse ölüm dışında her derde deva niteliği taşımaktadır.

Haberin Devamı

Tabii siz bunlara asla inanmayın. Çünkü bu bilgilerin kanıta dayalı tıp ile yakından uzaktan ilişkisi yoktur. Keşke bu yazılan faydalar gerçek olsaydı. Bu durumda doktorların iş yükü, ülkelerin sağlık harcamalarına harcadıkları bütçeler, ölümler vs. oldukça düşerdi. Peki, hiç faydası yok mudur? En azından sıvı alımınızı artırıcı etkiler gösterir. Aynı zamanda kiraz sapı gibi vücuttaki ödemi atmanıza yardımcı olabilir. Bunların dışında pek de bir beklenti içine girmeyin ve çözümü bilimde arayın.

Yazarın Tüm Yazıları