Ali Nazik

MAÇ öncesi Beşiktaş cephesi güllük gülistanlık. Co pilotu Sivok ile iyi anlaşan Ferrari’ye, “Son viraja girerken sarı kart görüp bizi Manisa maçında sensiz bırakma” uyarısı yapılmış.

Haberin Devamı

Katılacağı maskeli balo için İbrahim Toraman’a özel maske hazırlanmış. Süper Kupa finalinde orta hakeme ”A.S.” yani “Aleyküm selam” diyen Rüştü’ye verilen 25 bin Euro’luk ceza, tesis personeline eşit olarak dağıtılmış. Ve bu güzel hareketin iç mimarı ve peyzajcısı Mustafa Denizli’ye, İngiliz Kraliyet ailesi tarafından “Robin Hood Özel Nişanı” uygun görülmüş. Yani, son düzlükte tablo güzel. Kutumuzu büyük hissediyoruz. Hamdi Bey’in, “Türkiye Kupası’nı alın, şampiyonluğu bırakıp gidin” teklifine yokuz. Çifte şampiyonluklara aç değil, tokuz...

Kıyakçılığın sonu

DİYAR diyar gezdiği ülkemizde zaman zaman milletimize yakışmayacak hareketlere maruz kalan Diyarbakırsporumuzda sıkıntı bitmiyor. Hafta içinde idmana çıkmayan futbolcuları, yönetim ve cengaver hocası Ziya Doğan ikna edip, uçağa bindirmiş. İstanbul’a getirmiş. Sarı kart cezalısı Diallo ve grip olan Basem dışında önemli eksikleri yok.
Dostane başlayan maçta Beşiktaş geri dörtlüsünün önünde panzerleri Fink ve Ernst var. Önlerindeki Yusuf, Tello ve Nihat gezgin. Nobre, forvette tek. Diyarbakırspor defansının önündeki üçlüden, top rakipteyken Barış, Yusuf’u, Şener, Fink’i, Ayman da Ernst’i marke ediyor. Adam markajının handikapı olan dikkatsizlik Beşiktaş’a ilk yarıda bol pozisyon ve şut şansı veriyor. Ancak, Nobre dün gece Beşiktaş taraftarından bile misafirperver. Ferrari’nin son maçlarda Beşiktaş’ın başarısından peydahladığı aşırı güven Diyarbakırspor’a iki gol şansı lütfediyor. Tolga Doğantez, bunun altında kalır mı? Nihat’a bir gol pozisyonu da ondan ikram. İnönü’de dün akşam ilk yarıda bir ikram, bir ikram ki sormayın gitsin. Kıyakçılığın, sonu ayakçılıktır lafı aklımıza geliveriyor.

Haberin Devamı

Çantadaki Ayman

İLK yarıda oynamaktan ziyade oynatmamak fikrinin kendisini sahasına hapsettiği Diyarbakırspor, ikinci yarıda Ziya Doğan’ın çift santrfor hamlesiyle prangalarını kırıp rakip sahada boy gösteriyor.
Oyuna tempo geldi. Ziya Doğan’ın her gittiği takıma transfer çantasında götürdüğü Ayman sahanın en iyisi. Erhan Şentürk de Diyarbakırspor’a hareketlilik kazandırdı. Taraftarın Bobo tezahüratı sanki Mustafa Denizli hocaya, “Diyarbakırspor’da çift santrfora döndü biz niye 70 dakika tek santrfor oynuyoruz” der gibi. Hoca da taraftarını kırmıyor 71. dakikada Bobo oyunda, Ekrem de yanında bonus.
Erhan Şentürk’ün rota değiştiren frikiğinin Beşiktaş direğinde patlaması Kartal için büyük şans. İsmail’in takım arkadaşı Tabata’ya yaptığı penaltıyı orta hakem de görmeyince Beşiktaş’ın gol çabaları iyiden iyiye azaldı. Son hamlede Beşiktaş taraftarından. Sahaya ikinci topu atıp, “Hiç değilse iki toptan biri gol olur” diye düşünüyor.
Tabata ve Nihat’ı Beşiktaş’a kazandıranları borç hanesinin yükselmesinde gösterdikleri katkılarından dolayı kınıyoruz.
İnönü’de dün akşam herkes o kadar kibardı ki benim yazıda biraz nazik oldu. Gidek de bir “Alinazik” yiyek bari...

Yazarın Tüm Yazıları