Evliliğinizi kurtarmak için çocuk yapmayın!

Çocuk sahibi olmak dünyanın en güzel duygusu. Cennetten gelen bir hediye gibi çocuk sahibi olmak. Ama aynı zamanda da sorumlulukları arttıran ve hayatınıza her ne kadar gönüllü olsanız da zorluklar da getiren bir durum.

Haberin Devamı

Çocuk yapmak, bazı çiftler için bitmiş bir evliliği kurtarmak adına mükemmel bir fikir gibi geliyor. Gerçekten bu şekilde evliliği kurtarmak mümkün mü yoksa sorunları bir süreliğine halının altına mı süpürüyoruz?

Uykusuz geceler, her şeyden çok ona odaklanıp onu düşünmek, kendinizi ihmal etmek, yorgunluk vs. Çocuk büyüdükçe ek sorumluluklar, daha önce deneyimlenmemiş yeni zorluklar da beraberinde gelir.

BEBEK İYİBİR EVLİLİĞİN MUTLULUĞUNU ARTIRIR

Eve bir bebeğin gelmesi gerçekten evliliği, ilişkiyi ve ebeveynlerinin dünyasını değiştiren bir şey. Bir bebek her zaman iyi bir evliliğin mutluluğunu arttırır. Aşklarının göstergesi, kendilerinden bir parça, çocuğu birlikte büyütmek, tüm o özel anları birlikte paylaşmak, çifti zaman zaman zorlasa da yakınlaştırır, işbirliğiyle başarmak, ilişkiyi sağlamlaştırır.

Haberin Devamı

SORUNLU BİR İLİŞKİDE ÇOCUK ÇİFTİN İLİŞKİSİNİ DAHA DA ZORLAŞTIRIR

Ancak sorunlu ve zorlukların aşılmakta zorlanıldığı bir ilişkide, bir çocuk sahibi olmak aksine çiftin ilişkisini daha da zorlayabilir. Zaten sorunlarını çözemeyen, uzlaşamayan bir çift için, çocuk yeni zorluklar, alınması gereken yeni kararlarla birlikte gelir. Yorgunluk, işbirliği yapamamak, ortak karar almakta zorlanmak, çift için ilişkilerinin dışında yeni zorlayıcı etkenler yaratır. Hatta birçok çift, aralarındaki sorunların çocuğa dair konular üzerinden inatlaşarak sürdürür. 

EVLİLİĞİM KURTULSUN DİYE ÇOCUK YAPMAK PİYANGO BİLETİ ALMADAN İKRAMŞYE BEKLEMEK GİBİDİR

Bu yüzden çocuk sahibi olmadan önce çiftin ilişkilerine dair sorunlarını minimize etmiş olmaları, sağlam temelli bir evlilik kurmuş olmaları önemlidir.Hele ki evlilik kurtulsun diye çocuk sahibi olmaya kalkışmak, bir insanın piyango bileti bile almadan büyük ikramiye kendisine çıkacakmış gibi harcama yapmaya başlamasına benziyor. Çocuk, sorunlu bir ilişkiyi kurtarmayacağı gibi ilişkiye yeni sorunlar ekleyecek demektir. Üstelik hiçbir çocuğa böyle bir sorumluluk ve misyon yüklemeye de hakkımız yok. İlişkimizin problemlerini yetişkin bireyler olarak üstlenmek ve bunun sorumluluğunu bizzat almak zorundayız.

HÜRRİYET AİLE ÖZEL - Sedef Batı

  

Yazarın Tüm Yazıları