Ümmügülsüm Soytürk
Ümmügülsüm Soytürk
Ümmügülsüm SoytürkYazarın Tüm Yazıları

Ozon tedavisi ve hayatımıza katkıları

Ozon tedavisi sayesinde beyaz kan hücreleri arttırılmaktadır. Ozonun farklı konsantrasyonlarla uygulanması ile protein tarzı bazı grupların uyarılması da sağlanarak vücuda olumlu etki yapar.

Haberin Devamı

Tıbbi olarak kullandığımız ozon gazı içerisinde %5 ozon %95 oksijen bulunduran ozon ve oksijen karışımı şeklindeki gazdır. Bu karışım içinde oksijen gazı ozona göre daha kararlı elementtir, bununla birlikle ozon gazı içinde en iyi çözücü durumundadır. Ozon tedavisi kapsamında bu gaz karışımı uzman hekim tarafından belirli ölçüler oranında ve çeşitli yöntemlerle kişiye uygulamaktadır. Bu tedavi çok yönlü bir biyolojik yanıt etkisi oluşturur. Dokularda saturasyon yani oksijenlenmeyi arttırıcı özelliktedir.

Ozon gazının tedavide uygun oranda kullanılması oldukça önemlidir. Çünkü bu gazın doğru yöntemle doğru oranda kişiye uygulanmasıyla bağışıklık sistemi güçlenir, yanlış oranda kullanımı ise bağışıklık sistemini baskılayabilmektedir.

Ozon tedavisi sayesinde beyaz kan hücreleri arttırılmaktadır. Ozonun farklı konsantrasyonlarla uygulanması ile protein tarzı bazı grupların uyarılması da sağlanarak vücuda olumlu etki yapar.

Haberin Devamı

OZON TEDAVİSİ METOTLARI

Majör, minör, rektal (anüs kanalından), mesane içi ozon uygulaması, vajinal uygulama, torbalama yöntemi, kulak-burun içi uygulama gibi yöntemler çeşitli rahatsızlıklar ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek adına kullanılır.

Bu yöntemler, tıbbın her alanında tedavilere destek amaçlı olarak kullanılır.

Ozon vücuda girdiği zaman fazla olan oksijen atomu ile vücuttaki hücre zarları ile reaksiyon oluşturur, serbest radikal olan lipoperoksitler (özel bir yapı) oluşturur. Serbest radikaller zararlı olarak bilinir. Ancak bilim insanlarının bazılarına göre uygun dozda kullanımı ile faydaları da ortaya çıkar.

Ozon tedavisi, bağışıklık sistemini güçlendirmek için ciltteki lekelerin, sivilce- aknelerin tedavisinde, yaşlanma etkilerini azaltılmasında, dolaşım sistemi rahatsızlıklarında, fiziksel ağrı tedavilerinde, selülit gidermede, karaciğer iltihaplanmalarında, çölyak tarzı hastalıklarda, kronik yorgunluk yaşayanlarda, şeker hastalarında, kulak çınlamasında, bağırsak ve mide problemi yaşayanlarda tedavi veya var olan tedavileri destekleyici olarak kullanılmaktadır.

Yazarın Tüm Yazıları